La Catalunya Nord és una regió rica en cultura i tradicions, amb una cuina que fusiona influències franceses i catalanes. Encara que no sigui tan coneguda com la gastronomia d'altres regions catalanes, la cuina de la Catalunya Nord ofereix una sèrie de receptes típiques que et faran voler explorar més.

Les receptes típiques de la Catalunya Nord

Et presentem algunes de les especialitats culinàries més emblemàtiques que hauries de provar.

Boles de Picolat

Les boles de picolat són mandonguilles tradicionals que s'elaboren amb carn picada de porc i vedella, i són un plat reconfortant i deliciós. Aquestes mandonguilles es cuinen en una salsa espessa a base de tomàquet, pebrots i ceba, i solen portar olives verdes i bolets, la qual cosa els dona un sabor profund i complex.

Boles de Picolat / Foto: Unsplash

Sovint, les "boles de picolat" se serveixen acompanyades de mongetes blanques, el que les converteix en un menjar complet i satisfactori, perfecte per als dies freds. Aquesta recepta reflecteix la riquesa de sabors de la regió i és un veritable plaer per al paladar.

Les "boles de picolat" s'elaboren amb carn picada de porc i vedella

Les Bunyettes

El següent plat són Les bunyettes, uns dolços fregits que es preparen especialment durant la Setmana Santa. Aquestes petites i esponjoses delícies estan fetes amb una massa a base de farina, ous, sucre, i anís o ratlladura de llimona per donar-li un toc de sabor. Després de ser fregides, s'empolvoren amb sucre, la qual cosa els dona un aspecte temptador i una textura irresistible. La seva forma varia, però sovint es presenten en petites boletes o en discos irregulars. Les bunyettes són unes postres que evoquen la tradició i la història de la Catalunya Nord, sent populars en reunions familiars i festivitats.

Recepta Les Bunyettes / Foto: Cedida

L'Ollada

Un altre plat típic de la Catalunya Nord és l'ollada, una espècie de potatge que es cuina a foc lent i conté diferents tipus de carn, com a porc i ànec, juntament amb verdures com patates, pastanagues, i col. És un àpat ideal per a l'hivern, ja que és nutritiu i molt reconfortant. L'ollada és un exemple perfecte de com la gastronomia d'aquesta regió aprofita ingredients locals per crear plats substanciosos que reconforten el cos i l'ànima.

Ollada, recepta de la Catalunya Nord / Foto: Freepik

El Recapte

El recapte és un plat tradicional que consisteix en una base de pa pla cobert amb verdures rostides, com a albergínia i pebrots, i s'acompanya sovint amb peix en conserva, com sardines o anxoves. Similar a la coca de recapte que es troba en altres parts de Catalunya, aquesta versió de la Catalunya Nord porta el toc únic de la regió, i se sol gaudir com a tapa o plat principal.

Recapte / Foto: Albert Vilas
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!