L'ingredient principal de la xocolata és el cacau, un producte importat de països tropicals que avui celebra el seu dia mundial. El més habitual és menjar-se la xocolata en tauletes o incorporar-la en receptes de dolços, però és un ingredient que també es pot fer servir en receptes salades. Avui et portem 5 receptes amb xocolata per gaudir al màxim dels pecats d'estiu.

Pastís de xocolata

La recepta més clàssica, tot i que no tan senzilla, és el pastís de xocolata. La recepta més gormanda de qualsevol receptari internacional, amb una molla esponjosa i una coberta de xocolata cremosa i d'allò més gormanda. Per a fer aquesta recepta necessitaràs una bona dosi de paciència i força traça, però diuen que la pràctica fa al mestre, així que posa't el davantal i a cuinar pastissos.

🎂 Recepta de pastís de xocolata
 

Magdalenes amb cacau

Les magdalenes són aquell pecat per esmorzar o berenar que sempre venen de gust. Esponjoses, delicioses i a més a més boniques. Un dolç irresistible que pots fer a casa amb aquesta recepta que inclou, a més de cacau, trossets de xocolata i pinyons.

🧁​ Recepta de magdalenes amb cacau
 

Brownie amb galetes

El brownie és la manera més senzilla de fer un dolç relativament ràpid i amb un esforç moderat. La pastisseria, en general, és més complicada del que sembla, però el brownie és una alternativa ideal si no t'atreveixes amb el pastís o les magdalenes. A més, és una recepta que pots adaptar a les galetes, siguin o no de xocolata, que més t'agradin.

🍪 Recepta de brownie amb galetes
 

Pollastre amb salsa d'ametlles i xocolata

El pollastre és una carn ideal per combinar-la amb la xocolata. Aquesta recepta amb salsa d'ametlles i xocolata és una combinació deliciosa que no t'haguessis imaginat mai i que funciona de meravella per sorprendre els teus comensals. Un plat salat, amb un contrapunt dolç, que dona molt joc i que és d'allò més divertit.

🍗 Recepta de pollastre amb salsa d'ametlles i xocolata
 

Gambes amb xocolata

Acabem amb la recepta més sonada i estranya, les gambes amb xocolata. Bé, estranya perquè segurament no hi estem acostumats, però igual que amb el pollastre, les gambes són un dels productes marins que millor combinen amb la xocolata. Si ja deixaràs bocabadats els convidats amb el plat de pollastre, el de gambes de segur que els farà explotar el cap.

🦐 Recepta de gambes amb xocolata
 

Així que ja no tens excusa per gaudir de l'estiu. Escull la recepta que més t'agradi, prepara la xocolata i a cuinar! Gaudeix al màxim de l'estiu sense renunciar al plaer d'un dels productes més deliciosos del món.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!