Quan comparem el contingut de sucre entre un refresc i una cervesa, és important entendre les diferències clau en la seva composició. Ambdues són begudes populars, però el seu impacte en la salut, especialment en termes de sucre, varia significativament.

Cervesa o refresc: impacte en la salut

Els refrescos, especialment els que no són dietètics, solen contenir grans quantitats de sucre. Un refresc típic de 355 ml pot contenir entre 35 i 40 grams de sucre, la qual cosa equival a unes 9-10 culleradetes. Aquest tipus de sucre, generalment en forma de xarop de blat de moro amb alt contingut de fructosa o sucre de canya, s'absorbeix ràpidament al cos, el que pot causar un augment sobtat en els nivells de glucosa en sang.

Els refrescos contenen una gran quantitat de sucre / Foto: Unsplash

L'alt contingut de sucre als refrescos és una de les principals raons per les quals aquestes begudes s'associen amb un risc més gran d'obesitat, diabetis tipus 2 i malalties cardíaques. El consum excessiu de sucre al llarg del temps pot contribuir a l'augment de pes, problemes dentals i altres complicacions de salut.

Contingut de sucre a la cervesa

A diferència dels refrescos, la cervesa té un contingut significativament menor de sucre. Durant el procés de fermentació de la cervesa, els sucres naturals dels grans es converteixen en alcohol, la qual cosa deixa una petita quantitat de sucre residual en el producte acabat. Una cervesa mitjana conté entre 0 i 2 grams de sucre per cada 355 ml, depenent del tipus i estil de la cervesa. Per exemple, les cerveses lleugeres tendeixen a tenir menys sucre en comparació amb les cerveses més fosques i les cerveses artesanals.

Les cerveses artesanals solen contenir una mica més de sucre / Foto: Unsplash

Encara que la cervesa té poc sucre, té calories provinents de l'alcohol i els carbohidrats. Una cervesa regular pot tenir al voltant de 150 calories per porció, mentre que una cervesa lleugera té entre 90 i 100 calories. Tanmateix, la principal diferència és que aquestes calories no provenen principalment del sucre, com ocorre als refrescos.

Quina beguda té més sucre?

Clarament, els refrescos contenen molt més sucre que la cervesa. Mentre que un refresc de mitjana pot tenir entre 35 i 40 grams de sucre, una cervesa estàndard conté menys de 2 grams. Això converteix als refrescos en una font molt més significativa de sucre en la dieta diària.

La cervesa, encara que té un baix contingut de sucre, s'ha de consumir amb moderació

El consum excessiu de sucre és perjudicial per a la salut, i és més fàcil consumir grans quantitats de sucre amb refrescos a causa de la seva dolçor i popularitat. En comparació, la cervesa, encara que té un baix contingut de sucre, s'ha de consumir amb moderació a causa dels efectes negatius de l'alcohol. Tant l'excés de refrescos com de cervesa poden tenir impactes negatius en la salut, encara que per diferents raons. Els refrescos contenen significativament més sucre que la cervesa. Mentre que els refrescos aporten grans quantitats de sucre a la dieta, la cervesa té poc sucre, encara que el seu consum excessiu pot tenir altres efectes adversos a causa del seu contingut alcohòlic i calòric.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!