L'empresari Ferran Ballús i el seu equip del restaurant La Madurada, especialitzat en carns, adquireixen el bar Versalles. Ballús i el seu equip recuperen aquesta icona de Sant Andreu amb un nom nou que manté part de l'essència del bar original: ‘La Madurada de Versalles’. El local preveu obrir en format restaurant-braseria a finals d’any.

Reobre el Versalles

L'empresari Ferran Ballús, del restaurant La Madurada, amplia el seu projecte en aquest icònic local centenari del barri de Sant Andreu. “Ho vam fer a Horta i ho tornarem a fer a Sant Andreu: crear un restaurant de barri i per al barri, en tots dos casos adaptant-nos al local precedent”. L'emprenedor català agafa el traspàs del bar Versalles per adaptar-lo, amb el mateix concepte de braseria que fa un any que triomfa a Horta, al barri en què va néixer. "Volem adaptar-nos amb un concepte de braseria de preus moderats sent 100% conscients del local que ocupem”. D’alguna manera, comenta, “el Versalles no ha mort”. La nova propietat pretén mantenir alguns dels elements icònics de l'històric local per mantenir viva l'estètica de l'antic bar.

El 2009 va traspassar-se per tornar a reobrir un any després amb la voluntat de recuperar aquella essència d'un bar que tenia enamorats els andreuencs

Carn del restaurant La Madurada
Carn del restaurant La Madurada. / Foto: La Madurada

El seu xef executiu serà Joaquín Sánchez, el mateix que el de La Madurada d’Horta i Carnal Steak House, situat al carrer Enric Granados. Amb data d'obertura prevista per al mes de novembre, Ballús espera que el nou Versalles torni a ser un referent, encara que ja no sigui amb esmorzars de forquilla i tapes, sinó amb un servei de dinars i sopars. L'empresari afegeix que “l'essència del Versalles no morirà” i el local “no allotjarà cap cadena ni concepte de menjar ràpid”.

Estira-i-arronsa

Fundat fa 109 anys, la família Heredero va inaugurar el Versalles, que va passar de pare a fill dins d’aquesta família fins que el 2004 es va afegir al negoci un antic treballador, Eduard Colomé. El 2009 va traspassar-se per tornar a reobrir un any després amb la voluntat de recuperar aquella essència d'un bar que tenia enamorats els andreuencs. L'anunci del seu tancament ara fa uns dies, i la nova notícia de reobertura, és una constant en establiments d'aquest tipus a Barcelona. Projectes tradicionals que tanquen i que són substituïts per altres amb més múscul econòmic, que de vegades intenten mantenir part de l'essència original, però que d'altres simplement esborren el llegat de famílies i generacions senceres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!