La llista més prestigiosa del món és la de The World's 50 Best. Aquí s'inclouen la dels millors restaurants, bars, cocteleries i també els establiments separats per continents. Ara bé, hi ha una darrera categoria que es podria definir com els millors bars de barri, els no tan glamurosos, però amb un nivell que frega l'excel·lència i qualitat gastronòmica tremenda. Al top 10 se situa el Bar Cañete, ubicat al Raval, un clàssic de la ciutat de Barcelona que s'endinsa entre els més destacats de tot el planeta, juntament amb locals de Miami, Nova York, Taipei, París o San Francisco, entre altres.
El millor bar de barri de Barcelona
"Tot va començar amb l’avi Antonio, cambrer de fira i restaurant. El Manolo i la seva dona, la Mari, la filla de l’Antonio, van venir a Barcelona des de Sevilla per treballar. Ell va fer de tot dins de la restauració. I va aprendre", assenyalen des del Bar Cañete. Així que la parella va obrir un bar de menjars a Molins: el Manolo era el cambrer i la Mari, que era la cuinera i encara no sabia ni fregir un ou, va acabar sent una mestra de la cuina espanyola. Van tenir dos fills i diferents bars i restaurants. Quan l’Antonio es va jubilar, el José, el nen del Manolo, va començar a l’hostaleria, en un bar que tenien a la Verneda i la resta és història… Fins a assolir aquesta important fita i obtenir un reconeixement mundial.
Els inspectors o jurat del 50 Best remarquen que "el cartell "F*ck your diet" a sobre de la barra marca el to d'aquesta divertida i frenètica institució catalana, que encara serveix amb orgull plats aprovats per l'àvia als seients del taulell, amb una cua que serpenteja molt abans d'obrir". Aprofundeixen, també, en el fet que els propietaris de la família l'anomenen "refugi en la tradició" i "és aquesta sensació de nostàlgia, on et trobes calmadament sota l'ala d'un personal de davantal blanc, el que atrau la gent de tornada a Barcelona només perquè han fet una reserva".
Bar Cañete: plats plens d'alegria
És important destacar, entre altres, l'arròs de marisc és bo: molt caldós i carregat de gambes i cloïsses fresques de mercat. L'entrepà de calamars amuntega trossos de calamars cruixents i mantega en un pa. Cañete és el tipus de lloc al qual s'hi torna una vegada i una altra. Flanquejada per portes d'entrada amb grafiti, és tant per als locals com per als visitants ben informats un espai a tenir anotat. L'espai híbrid, pensa que el bar es troba amb el bistrot, ofereix una llista de clàssics, prestant una atenció especial als perfils de sabors i als productes frescos com si passés de moda. Els plats plens d'alegria van des de mossegades individuals fins a compartir racions.
Des de la prestigiosa llista animen a "absorbir-se del repertori animat entre el personal divertit mentre mou els plats més ràpid del que podeu demanar". Millor demanar un parell d'aperitius per continuar amb les paelles que són una picada d'ullet a l'herència sevillana del propietari. O els seitons, directament de la llotja catalana, mentre que la bomba emblemàtica de la ciutat, una mandonguilla picant, representa la seva regió amb orgull. Com diu el menú: "F*ck Your Diet": passa gana, surt feliç.