El restaurant Enigma, d'Albert Adrià, s’ha situat 59è millor restaurant del món. The World's 50 Best Restaurants 2024 ha anunciat la llista dels restaurants classificats de la posició 51 a la 100, previ a la cerimònia anual d’entrega dels guardons que tindrà lloc a Las Vegas el dimecres 5 de juny. En total han estat tres els restaurants de l'Estat classificats en aquestes posicions. Es tracta de l'Enigma de Barcelona (59), Aponiente del Puerto de Santa María (72) i Mugaritz de Sant Sebastià (81).

Enigma entre els millors del món

La llista del 51 al 100 inclou 12 noves entrades d’11 ciutats diferents, des de Berlín a Bombai, Seül o Sidney. En total s'hi inclouen restaurants de 23 territoris diferents repartits en 6 continents. 13 són asiàtics, 23 europeus, 6 són nord-americans, 5 sud-americans, 1 de l'Orient Mitjà, 1 de l'Àfrica i 1 d'Oceania. L'entrada nova en la posició més elevada ha estat la de l'Atelier Moesmmer Norbert Niederkofler, d'Itàlia, classificat en posició 52.

En aquesta gala s'anunciaran els restaurants que conformen la meitat superior de la llista, és a dir, els 50 millors restaurants del món. Actualment, el primer classificat és el restaurant Central, de Perú, seguit del Disfrutar de Barcelona i el DiverXo de Madrid

restaurant Enigma Albert Adrià Foto ACN
Albert Adrià, xef del restaurant Enigma. /  Foto: ACN

La gala dels premis The World’s 50 Best Restaurants se celebrarà a Las Vegas el 5 de juny. En aquesta gala s'anunciaran els restaurants que conformen la meitat superior de la llista, és a dir, els 50 millors restaurants del món. Actualment, el primer classificat és el restaurant Central, de Perú, seguit del Disfrutar de Barcelona i el DiverXo de Madrid.

El restaurant Enigma: una oda d'Albert Adrià

Enigma és l'únic restaurant d'Albert Adrià a Espanya, amb una oferta inspirada en els productes de temporada i en tot el coneixement, bagatge tècnic i experiència a l'hora de cuinar que ha adquirit el xef durant més de 35 anys de trajectòria professional. El resultat és un menú variat i canviant amb prop de 25 elaboracions. Enigma és sobretot un restaurant de producte de temporada, més enllà de les quatre estacions. Es treballa mes a mes sobre el producte que troben als mercats i a aquest producte se li aplica tot el coneixement tècnic del qual gaudeixen. Però es busca no solament la qualitat del producte, sinó també la qualitat de la idea.

El temps és molt variable depenent de la intensitat amb què es vulgui viure l'experiència, però calcula que la durada total per gaudir de l'àpat i de l'experiència són entre 2,5 h i 3,5 hores.  A més, disposen de menú per a vegetarians. Així i tot, agraeixen que es faci saber prèviament perquè l'experiència sigui tan completa com sigui possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!