El Mercat de la Boqueria va perdre el Bar Pinotxo a la primavera de 2023. Dos anys després arriba l'hora d'acomiadar un altre restaurant enorme —de talent, però no de dimensions— que abaixa la persiana. Es tracta del restaurant Direkte Boqueria que ha comunicat aquest dimarts a través de les xarxes socials el seu adeu oficialment. “Ens omple de nostàlgia i alegria anunciar que el pròxim dissabte 5 d'abril tancarem l'etapa del Direkte al Mercat de la Boqueria”, ha escrit el xef Arnau Muñío.
Un restaurant talentós abaixa la persiana a la Boqueria
Aquesta barra de cuina estacional ubicada al mercat més emblemàtic de la capital catalana i visitat no només per turistes, sinó també pel públic local diu adeu a un espai que l'ha cuidat durant set anys, des del 2018, any què van obrir les portes i els fogons d'un artista creatiu com és Muñío. Al breu comunicat que han emès, però, parlen d'“alegria” perquè és un tancament a la Boqueria, però una nova obertura a l'Eixample, concretament, al c/ París, 200.

Es tracta d'un establiment tremendament singular, però també diminut, no en va. Als pòrtics del famós Mercat de la Boqueria, el xef Arnau Muñío, que sempre arrisca molt en les seves combinacions, mostra un interès especial tant per la cuina marinera com pels vegetals, fusiona encertadament les arrels catalanes i els productes mediterranis amb la gastronomia asiàtica. La proposta se centra en dos menús degustació sorpresa (Direkte i Boqueria).
El restaurant Direkte Boqueria s'acomiada del Mercat aquest dissabte 5 d'abril per obrir portes en un nou local al c/ París, número 200

Aquí, Muñío i el seu equip han estat el centre d’atenció del turista que simplifica massa i veu el mercat com a centre neuràlgic de la gastronomia de la capital, tot i que, malauradament, ja no sigui un referent. Direkte no és un restaurant per al turista. O sí. En tot cas, és per al turista i per al no turista. És un gran restaurant encabit en un racó minúscul, on s’hi couen grans plats i un concepte enorme que ha sabut seduir també als clients locals assedegats d’una cuina fina, finíssima, que conjuga el millor d’aquí i d’allà amb una sensibilitat inusitada i un preu molt raonable.
Direkte Boqueria va arrencar la seva peripècia el 2018 amb només dos torns de vuit comensals. Part de la seva excepcionalitat rau a oferir gran cuina, fine dining encertat i desenfadat, en un espai minúscul. Busca producte de mercat i temporada, i li aporta el seu segell amb salses, maceracions i fons que l'eleven alhora que respecten la seva essència. En allò organolèptic s'impulsa el sabor a cada mos, les coccions són encertades, l'estètica cuidada i la condimentació asiàtica. Fusió sense confusió.