Aquest dilluns a la tarda s'ha celebrat la gala de la Guia Repsol 2025 a Tenerife amb el reconeixement i l'entrega de nous Sols a diversos restaurants de Catalunya i Espanya. El resum més sincer és la confirmació de Catalunya com a regió gastronòmica més potent de l'Estat després d'acaparar més Sols que ningú i més restaurants premiats que ningú. Un dels fets més rellevants de l'esdeveniment ha estat el descobriment dels establiments que han entrat per primera vegada a la Guia i aquells que han aconseguit pujar a la classificació.

😍 Catalunya enlluerna la Guía Repsol 2025 amb més Sols que cap altre territori
 

Els 9 restaurants de Catalunya que han guanyat un Sol el 2025: consulta'ls tots

Els restaurants Bagá (Jaén) i La Finca (Elx) són els únics de tot l'Estat que han guanyat 3 Sols enguany. Catalunya s'erigeix en la qui més amb fins a 10 restaurants amb 3 Sols, sense canvis respecte a l'edició de l'any passat. Nous premiats que desperten joventut, aires frescos i il·lusions renovades dels cuiners i cuineres que han aconseguit endinsar-se a la Guia Repsol 2025.

Posant el focus al panorama català, són cinc restaurants que han guanyat 1 Sol. A la ciutat de Barcelona brillen amb llum pròpia el Brabo i el Quirat, que també va aconseguir la primera estrella Michelin el 2023. A la localitat de Rialp se situa Lo Paller del Coc i, més al nord, Er Occitan (Bossòst) també ha obtingut 1 Sol Repsol. Finalment, el gironí Voramar (Portbou) ha estat el cinquè restaurant a assolir la presència en una de les llistes més prestigioses en l'àmbit nacional.

4 restaurants catalans han aconseguit 2 Sols Repsol i 5 restaurants de Catalunya han obtingut 1 Sol Repsol

Pel que fa als 2 Sols, són quatre els restaurants que s'han colat en el segon esgraó de la classificació. El restaurant Enigma, d'Albert Adrià, situat a Barcelona, el Villa Retiro, a Xerta, i L'Aliança d'Anglès, a Anglès, han duplicat els seus números, passant d'un a dos Sols.

El restaurant català que més destaca a la Guia Repsol 2025

L'espectacularitat de la vetllada l'ha protagonitzada el restaurant Esperit Roca, dels germans Roca, enclaustrat en un paisatge meravellós i natural a Sant Julià de Ramis. Guardonats i reconeguts com uns dels millors cuiners del món i una de les famílies gastronòmiques més significants de la història, aquest trio de cuiners, sommeliers i pastissers no es cansen de fer gran el seu imperi, eixamplant el seu talent a nous horitzons. Prova d'això és l'obertura el maig de 2024 d'aquest nou restaurant que, només sis mesos després, aconseguia ja la primera estrella Michelin. Aquest dilluns, tanmateix, ha recollit 2 Sols Repsol, una fita històrica espaterrant a l'abast dels escollits. De 0 a 2 Sols Repsol en deu mesos d'existència.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!