El restaurant Citrus del Tancat, amb el xef Aitor López al capdavant, ha obtingut una estrella a la Guia Michelin 2025 durant la gala celebrada a Múrcia. Es tracta d'un restaurant ubicat a Alcanar, a l'extrem sud de Catalunya, especialitzat en alta cuina moderna. Un local que treballa amb productes de proximitat i que suma una estrella al comptador de la província de Tarragona. Aquest és el preu i l'oferta gastronòmica del restaurant.

💪🏼 Catalunya brilla amb llum pròpia any rere any: més estrelles Michelin i més restaurants que ningú
 

Restaurant Mae: què s'hi menja i quant val un àpat al nou estrella Michelin 2025
 

Restaurant Citrus del Tancat

El restaurant Citrus del Tancat és l'espai gastronòmic de l'Hotel Tancat de Codorniu, i és l'aposta del jove cuiner Aitor López per situar aquest territori de caràcter en el mapa culinari. Un local que ofereix un recorregut ben guiat i executat, que si s'acompanya de les recomanacions líquides, acaronarà la perfecció. Entendre un paisatge a través de la gastronomia és possible en un espai tan únic com aquest. López, sense caure en la literalitat, l'explica amb subtilesa i a cada mos, la fascinació creix. Ha aconseguit un restaurant gastronòmic coherent i amb personalitat on entendre que el Delta proveeix d'experiències inoblidables, amb tots els sentits i que cal protegir. Un projecte que ara ha rebut una de les distincions més importants de l'elit gastronòmica mundial, la primera estrella Michelin.

La forquilla de preus del Citrus del Tancat oscil·la entre els 75 € i els 144 €, aproximadament

Escamarlà, ceba rostida i anisats del restaurant Citrus / Foto: Marta Garreta
Escamarlà, ceba rostida i anisats del restaurant Citrus del Tancat / Foto: Marta Garreta

Preu del menú

El Citrus del Tancat ofereix diverses opcions per gaudir de la seva gastronomia. Amb una mateixa línia en tots els casos, i amb un maridatge opcional, al Citrus del Tancat s'hi pot menjar per diferents preus. Hi ha dos menús, el 'Sol de Riu' i el 'Montsià', que costen 94 € i 75 € respectivament. A més, si es vol, es poden maridar els menús per 50 € en el cas del 'Sol de Riu' i per 40 € el 'Montsià'. Per tant, la forquilla de preus del Citrus del Tancat oscil·la entre els 75 € i els 144 €, aproximadament (malgrat que sempre pot ser més elevat si es demanen vins més cars). 

El més llarg, 'Sol de Riu', consta de 3 grups d'aperitius, 7 principals i 2 postres. D'altra banda, el menú 'Montsià', el més curt, consta de 2 grups d'aperitius, 5 principals i 2 postres. A més, en tots dos casos es pot demanar una taula de formatges per un suplement al preu. La cuina, per a López, ha de ser un vehicle d'expressió d'autenticitat. I en aquest menú demana al comensal que l'acompanyi a conèixer els productes i la tradició a través dels seus ulls. Un discurs gastronòmic que mescla poesia i tècnica amb elegància a cada plat, sense perdre de vista la definició d'un territori que aquest fill de Xàtiva coneix com el palmell de la seva mà.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!