El restaurant Mae, amb els xefs Germán Espinosa i Diego Mondragón al capdavant, ha obtingut una estrella a la Guia Michelin 2025 durant la gala celebrada a Múrcia. Es tracta d'un restaurant ubicat a Barcelona, al bell mig de la capital catalana, especialitzat en alta cuina creativa. Un local que treballa amb productes de proximitat i que suma una estrella al comptador de la província de Barcelona. Aquest és el preu i l'oferta gastronòmica del restaurant.

💪🏼 Catalunya brilla amb llum pròpia any rere any: més estrelles Michelin i més restaurants que ningú
 

Restaurant Citrus del Tancat: què s'hi menja i quant val un àpat al nou estrella Michelin 2025
 

Restaurant Mae

El barceloní Germán Espinosa, amb una trajectòria sobradament coneguda i que ha liderat la Fonda España els últims anys, i el colombià Diego Mondragón, que ha passat per cuines com El Celler de Can Roca, Àbac i també la Fonda España, van decidir ajuntar-se per obrir el restaurant Mae, que significa col·lega, juntament amb la costa-riquenya Mariella Rodríguez, propietària també amb Mondragón de dos locals més a Costa Rica. L'objectiu és oferir, com qui no vol la cosa, una cuina local amb un rebost global.

La sommelier del restaurant, Carla Viladric, és col·laboradora de La Gourmeteria d'ElNacional.cat i una jove experta en vins

German i Eva al restaurant Mae / Foto: Víctor Antich

Preu del menú

El restaurant Mae ofereix diverses opcions per gaudir de la seva gastronomia. Amb una mateixa línia en tots els casos, però amb certes variacions, al Mae s'hi pot menjar per diferents preus. Hi ha dos menús, el 'Menú Mae' i el 'Menú Gran Mae'. El primer costa 95 € i el segon 130 €. A més, el 'Menú Mae' té una opció de maridatge per 50 € i una per 75 €, mentre que el 'Menú Gran Mae' en té una per 65 € i una per 90 €. Dues opcions de maridatge per a cada menú que demostren la importància que el Mae dona als vins. De fet, la sommelier del restaurant, Carla Viladric, és col·laboradora de La Gourmeteria d'ElNacional.cat i una jove experta en vins. Un talent emergent que reafirma la importància dels vins en un àpat i que aplega el primer èxit Michelin després que l'any passat entrés per sorpresa com a recomanació a la Guia tot just després de celebrar-se la Gala Michelin 2024 a Barcelona.

Els col·legues Germán i Diego elaboren una cuina amb molt bagatge, atrevida, però alhora respectuosa amb la tradició, on els productes d’arreu del món marquen el camí. El servei de sala és impecable. Mae és un local del qual ja auguràvem que se'n parlaria aviat, i finalment ha rebut un gran premi. Una trajectòria que apunta amunt d'un restaurant que se suma a l'immens conglomerat d'estrelles que té Barcelona. Catalunya ha estat la regió més premiada, un any més, en una Gala Michelin celebrada a Múrcia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!