L'Opinionated About Dining (OAD) presenta diverses llistes gastronòmiques en les quals classifica restaurants de tot el món en diferents categories. Segons expliquen a la seva pàgina web, OAD elabora els rànquings segons centenars de milers de ressenyes que diferents usuaris comparteixen a la plataforma. A partir d'aquestes classificacions, OAD presenta llistes dels millors restaurants d'alta cuina, de menjar informal o de preu barat, entre altres. A més, ho fa dividint els establiments per regions. I és justament a la llista dels millors restaurants barats d'Europa on trobem dos locals catalans.

Els millors restaurants barats d'Europa

La llista compta amb un total de 125 restaurants, 4 dels quals són de l'estat espanyol, i la meitat d'aquests, catalans. La llista l'encapçalen Tim Wendelboe (Noruega), Abu Hassan (Israel) i Hart Bageri (Dinamarca). L'OAD inclou restaurants israelians al rànquing europeu, malgrat que es tracta d'un país asiàtic. Els restaurants catalans que apareixen a la llista són de Barcelona i Girona i són els següents:

Un bar normal i corrent que no ha sucumbit a la pressió turística que reben diàriament centenars de locals tradicionals en ciutats com Barcelona

Bar Torpedo (Barcelona)

A la posició 25 del rànquing trobem el Bar Torpedo, un establiment mític de l'Eixample de Barcelona en el qual gaudir des d'una bona hamburguesa fins a una increïble ració de braves. Una oferta de menjar de barri i de primera qualitat que pots maridar amb una cervesa comercial, una d'artesana, un refresc, una copa de vi de qualsevol mena o fins i tot un licor. El Bar Torpedo és, en definitiva, un bar normal i corrent que no ha sucumbit a la pressió turística que reben diàriament centenars de locals tradicionals en ciutats com Barcelona. Rafa Peña és l'artífex d'un projecte d'èxit que permet als catalans de l'Eixample, i de tota la ciutat, gaudir d'una estona tranquil·la en un local com cal. Bona gastronomia a l'abast de totes les butxaques i sense renunciar a ni un bri de qualitat.

Rocambolesc (Girona)

La gastronomia de Girona és sinònim indiscutible del llegat dels germans Roca. El Celler de Can Roca és el màxim exponent de la cuina contemporània de la família, però a més del Celler, els Roca tenen altres restaurants a Girona en els quals tenen una oferta gastronòmica diversa i de qualitat. És el cas del Rocambolesc, un establiment de gelats regentat pel petit dels tres germans, Jordi Roca, que se situa a la posició 34 a la llista dels millors establiments barats d'Europa de l'OAD. "Una finestra a peu de carrer des del món dolç d’El Celler de Can Roca. Creativitat sense límits en forma de gelat suau. Un projecte cuidat i capitanejat amb molt d’amor per Jordi Roca i Alejandra Rivas".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!