S'acosta Sant Joan i això és sinònim de revetlles, fogueres i petards. La tradició mana i els pobles i ciutats de Catalunya s'ompliran de festa, coca de Sant Joan i del xivarri dels tan estimats, o odiats, petards. Si tens gossos, et molesta el soroll o simplement no t'agraden, et proposem 5 restaurants on refugiar-te dels petards i aprofitar la revetlla per gaudir d'un bon àpat en diferents punts de Catalunya.

🎉 Aquestes són les millors coques de Sant Joan que pots menjar per la revetlla
 

5 restaurants per refugiar-te dels petards

David's

Ubicat a Alp (la Cerdanya), el David's és un restaurant de carretera amb un menú espectacular. Tant si hi vas al migdia com si hi quedes per sopar, podràs gaudir d'un producte i una cuina econòmics i deliciosos. Un racó a la muntanya on escapar del bullici de la ciutat, però també on escapar dels molestos petards que omplen les places principals. 

revetlla sant joan barcelona europa press
La revetlla de Sant Joan és una festa plena de foc i de pólvora. / Foto: Europa Press

Cal Celso 

El petit nucli d'Alinyà (Alt Urgell) és el racó més recòndit al qual pots acudir si vols escapar del soroll dels petards i la calor de les fogueres. Cal Celso és un bar de poble amb menjar tradicional i un esperit únic. Un menjador de pedra i fusta i uns fogons que cuinen tripa, botifarra, mongeta o escudella, entre molts altres plats típics de la gastronomia catalana, omplen de vida un espai ideal per gaudir de Sant Joan al més pur estil català.

Coya

Dels Pirineus baixem fins a Barcelona. Un dels racons més luxosos de la ciutat, amb vistes al mar i una gastronomia de primer nivell, és el restaurant Coya. Un local elegant ubicat a l'hotel W que es resguarda del xivarri de les revetlles sense renunciar a gaudir de Sant Joan a prop de la platja. Un espai que combina el millor de la gastronomia peruana i la japonesa per delectar els paladars més gurmets en un dia especial.

Tornem als Pirineus, el territori català amb les millors revetlles del país, però també amb els millors racons per refugiar-se dels petards

Terrassa Martínez

Seguim a Barcelona, però ara anem fins a Montjuïc. Un altre indret privilegiat amb unes vistes increïbles de 360 graus sobre la ciutat i una gastronomia per llepar-se'n els dits. La Terrassa Martínez és el local ideal si busques un espai obert, amb aire lliure, però allunyat del xivarri de les festes. Potser sentiràs els petards i veuràs les fogueres de la platja, però podràs gaudir tranquil d'un sopar exquisit sense haver de patir per si t'exploten a la vora.

El Portalet

Per acabar, tornem als Pirineus, el territori català amb les millors revetlles del país, però també amb els millors racons per refugiar-se dels petards. El Portalet, ubicat a Bossòst (Vall d'Aran), és un restaurant d'alta gastronomia tradicional. Un lloc idíl·lic per gaudir d'un àpat especial amb tota l'elegància i el bon saber fer d'un negoci familiar amb molts anys d'experiència.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!