Si ets de les persones a qui agrada organitzar el teu dia a dia i preparar un menú per a tota la setmana, aquí et deixem 4 idees de sopars per a cada dia. Receptes delicioses per degustar tota la família.

1 - Amanida caprese

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 tomàquets vermells
  • 120 g de mozzarella fresca
  • Alfàbrega fresca
  • Oli d'oliva, sal i pebre negre acabat de moldre

Elaboració:

  • Rentem bé els tomàquets, els assequem i els tallem a rodanxes. Tallem a rodanxes el formatge i traiem les fulles d'alfàbrega.
  • En una font de servei posem les rodanxes de tomàquet intercalades amb el formatge i l'alfàbrega.
  • Conservem en fred si no la consumim de seguida. Al moment de servir ruixem amb un bon oli d'oliva verge extra, sal i pebre negre acabat de moldre.

La tornada a la rutina implica tornada a la dieta sana per a moltes persones

2 - Espinacs amb nous i cansalada

Ingredients per a 4 persones:

  • 750 g d'espinacs frescos (o congelats)
  • 125 g de cansalada fumada
  • 100 g de nous pelades
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • Nou moscada i de comí molt
  • Oli d'oliva verge extra, pebre i sal
Espinacs
Espinacs / Font: Unsplash

Elaboració:

  • Netegem bé els espinacs si són frescos i escorrem molt bé l'aigua.
  • En una paella amb oli al foc saltegem la cansalada en el seu propi greix amb les nous picades gruixudes, incorporem el pebre vermell i, al moment, els espinacs i mentre va ofegant-se tot salpebrem i posem la nou moscada i el comí.
  • Ofeguem tot junt i si vols guanyar cremositat pots afegir un rajolí de nata líquida.
  • Quan els espinacs estiguin ben cuits i s'hagi evaporat tot el líquid podem servir-les ben calent empolvorades amb una mica de formatge ratllat.

3- Pollastre al forn amb verdures

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 cuixes de pollastre completes
  • 2 patates mitjanes
  • 3 pastanagues
  • 1 ceba
  • 4 grans d'all
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • Farigola seca
  • Sal i pebre
  • Oli

Elaboració:

  • Posem en la base d'una font per a forn, les patates tallades a làmines d'1 cm de gruix, la pastanaga en trossos d'un parell de cm, la ceba en tires, els grans d'all picats i el pebrot verd i el vermell tallat també en tires. Salpebrar
  • A sobre, col·loquem les cuixes de pollastre. Les banyem amb un vas d'aigua i salpebrem. Després li afegim un petit rajolí d'oli a cada cuixa i empolvorem amb farigola seca.
  • Posem al forn prèviament escalfat a 200 °C, calor a dalt i a baix. Deixem cuinar al voltant de 25 minuts
  • Passat el temps, retirem el pollastre del forn i li donem la volta. Tornem a salpebrar, llancem una mica més de farigola i tornem a posar fins que estigui cuinat i ben daurat. Uns altres 25 minuts més o menys
Pollastre Forn
Pollastre Forn / Font: Unsplash

4 - Truita de patates light

Ingredients:

  • 4 patates d'uns 200 g cada una
  • 6 ous
  • Sal
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • Aigua

Preparació:

  • Pelem les patates i les piquem en trossets molt fins.
  • Les posem en un bol i afegim una cullerada d'oli d'oliva verge extra i dues cullerades d'aigua. Si vols afegir 1 ceba, aquest seria el moment de fer-ho, tallada a tires. Barregem bé amb una cullera.
  • Posem al microones màxima potència i les deixem allà durant uns 5 minuts, més o menys
  • Traiem les patates i amb una cullera, tornem a remoure. Tornem a posar al microones durant d'altres 5 minuts més. Repetirem aquest pas 2 o 3 vegades més. Fins que les patates siguin ben toves.
  • En un plat posem els ous i els batem durant uns 20 o 30 segons. Un dels secrets perquè la truita no quedi gaire seca, és no batre'ls en excés. Prou perquè es barregin bé el rovell i la clara. Que no surti escuma. També, pots afegir mitja closca d'ou d'aigua. Li donarà un toc extra de sucositat.
  • Barregem l'ou batut i la patata i barregem bé tot.
  • Posem una bona paella antiadherent a foc mitjà. Afegim una altra cullerada d'oli d'oliva i quan estigui calent, afegim la massa. Deixem quallar al gust.
  • Passat el temps, donar la volta amb un plat i cuinar l'altra cara el mateix temps que l'anterior.