Si ets de les persones a qui agrada organitzar el teu dia a dia i preparar un menú per a tota la setmana, aquí et deixem 4 idees de sopars per a cada dia. Receptes delicioses per degustar tota la família.
1 - Amanida caprese
Ingredients per a 2 persones:
- 2 tomàquets vermells
- 120 g de mozzarella fresca
- Alfàbrega fresca
- Oli d'oliva, sal i pebre negre acabat de moldre
Elaboració:
- Rentem bé els tomàquets, els assequem i els tallem a rodanxes. Tallem a rodanxes el formatge i traiem les fulles d'alfàbrega.
- En una font de servei posem les rodanxes de tomàquet intercalades amb el formatge i l'alfàbrega.
- Conservem en fred si no la consumim de seguida. Al moment de servir ruixem amb un bon oli d'oliva verge extra, sal i pebre negre acabat de moldre.
La tornada a la rutina implica tornada a la dieta sana per a moltes persones
2 - Espinacs amb nous i cansalada
Ingredients per a 4 persones:
- 750 g d'espinacs frescos (o congelats)
- 125 g de cansalada fumada
- 100 g de nous pelades
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- Nou moscada i de comí molt
- Oli d'oliva verge extra, pebre i sal
Elaboració:
- Netegem bé els espinacs si són frescos i escorrem molt bé l'aigua.
- En una paella amb oli al foc saltegem la cansalada en el seu propi greix amb les nous picades gruixudes, incorporem el pebre vermell i, al moment, els espinacs i mentre va ofegant-se tot salpebrem i posem la nou moscada i el comí.
- Ofeguem tot junt i si vols guanyar cremositat pots afegir un rajolí de nata líquida.
- Quan els espinacs estiguin ben cuits i s'hagi evaporat tot el líquid podem servir-les ben calent empolvorades amb una mica de formatge ratllat.
3- Pollastre al forn amb verdures
Ingredients per a 4 persones:
- 4 cuixes de pollastre completes
- 2 patates mitjanes
- 3 pastanagues
- 1 ceba
- 4 grans d'all
- 1 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- Farigola seca
- Sal i pebre
- Oli
Elaboració:
- Posem en la base d'una font per a forn, les patates tallades a làmines d'1 cm de gruix, la pastanaga en trossos d'un parell de cm, la ceba en tires, els grans d'all picats i el pebrot verd i el vermell tallat també en tires. Salpebrar
- A sobre, col·loquem les cuixes de pollastre. Les banyem amb un vas d'aigua i salpebrem. Després li afegim un petit rajolí d'oli a cada cuixa i empolvorem amb farigola seca.
- Posem al forn prèviament escalfat a 200 °C, calor a dalt i a baix. Deixem cuinar al voltant de 25 minuts
- Passat el temps, retirem el pollastre del forn i li donem la volta. Tornem a salpebrar, llancem una mica més de farigola i tornem a posar fins que estigui cuinat i ben daurat. Uns altres 25 minuts més o menys
4 - Truita de patates light
Ingredients:
- 4 patates d'uns 200 g cada una
- 6 ous
- Sal
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- Aigua
Preparació:
- Pelem les patates i les piquem en trossets molt fins.
- Les posem en un bol i afegim una cullerada d'oli d'oliva verge extra i dues cullerades d'aigua. Si vols afegir 1 ceba, aquest seria el moment de fer-ho, tallada a tires. Barregem bé amb una cullera.
- Posem al microones màxima potència i les deixem allà durant uns 5 minuts, més o menys
- Traiem les patates i amb una cullera, tornem a remoure. Tornem a posar al microones durant d'altres 5 minuts més. Repetirem aquest pas 2 o 3 vegades més. Fins que les patates siguin ben toves.
- En un plat posem els ous i els batem durant uns 20 o 30 segons. Un dels secrets perquè la truita no quedi gaire seca, és no batre'ls en excés. Prou perquè es barregin bé el rovell i la clara. Que no surti escuma. També, pots afegir mitja closca d'ou d'aigua. Li donarà un toc extra de sucositat.
- Barregem l'ou batut i la patata i barregem bé tot.
- Posem una bona paella antiadherent a foc mitjà. Afegim una altra cullerada d'oli d'oliva i quan estigui calent, afegim la massa. Deixem quallar al gust.
- Passat el temps, donar la volta amb un plat i cuinar l'altra cara el mateix temps que l'anterior.