El setembre marca el final de l'estiu i l'inici de la tardor en l'hemisferi nord, la qual cosa el converteix en un mes ideal per a la sembra de diverses hortalisses i plantes. Amb les temperatures moderades i el terra encara càlid, és un moment perfecte per plantar una nova collita que et permetrà gaudir de productes frescos durant els mesos més freds. Aquí et compartim alguns dels aliments que pots plantar el setembre, tant en horts a l'aire lliure com a petits testos al teu balcó.

Què plantar al setembre

Bledes: les bledes són una excel·lent opció per a plantar al setembre, ja que són resistents al fred i poden créixer bé durant tota la tardor i hivern. Aquesta hortalissa de full verd és rica en vitamines A, C i K, així com en minerals com el ferro i el magnesi. Pots plantar-les directament a terra o en testos grans. Recorda regar-les regularment i aviat tindràs fulls tendres llestes per collir.

rivage hlC6OwRSQFs unsplash
Hort amb espinacs / Foto: Unsplash

Espinacs: igual com les bledes, els espinacs són ideals per sembrar al setembre. Aquesta planta creix ràpid i és resistent a les baixes temperatures. Pots sembrar les llavors directament a l'hort o en contenidors profunds. Els espinacs no requereixen gaire sol, per la qual cosa són perfectes per als dies més curts de la tardor. Assegura't de mantenir el terra humit, i en poques setmanes podràs gaudir d'una collita rica en nutrients.

Pastanagues: el setembre és un bon moment per sembrar pastanagues, especialment les varietats de creixement ràpid. Encara que aquestes arrels comestibles prefereixen terres lleugers i ben drenats, també poden créixer en contenidors profunds si l'espai és limitat. Les pastanagues plantades al setembre poden collir-se a finals de tardor o a començaments d'hivern. A més de ser delicioses, són una excel·lent font de betacarotè, que el cos converteix en vitamina A.

harshal s hirve yNB8niq1qCk unsplash
Pastanagues naturals / Foto: Unsplash

Raves: els raves són una de les hortalisses més ràpides i fàcils de conrear, la qual cosa els converteix en una opció perfecta per al setembre. Aquests tubercles poden sembrar-se directament a l'hort o en testos, i estaran a punt per collir en tan sols quatre setmanes. Els raves prefereixen climes frescos i són molt resistents, per la qual cosa prosperaran durant la tardor.

Els raves són una de les hortalisses més ràpides i fàcils de conrear

Enciams: l'enciam és una altra hortalissa ideal per a plantar al setembre. Aquest mes, pots sembrar varietats de creixement ràpid, com l'enciam romà o l'enciam de full. L'enciam s'adapta bé tant a terra com a testos i requereix reg constant per mantenir els seus fulls cruixents i frescos. Amb una sembra esglaonada, podràs gaudir d'enciams frescos durant tota la tardor.

Plantar al setembre et permet aprofitar al màxim la temporada de creixement i gaudir d'una collita variada i nutritiva. Aquests aliments no només són fàcils de conrear, sinó que també són essencials per a una dieta equilibrada, especialment durant els mesos en què el clima comença a refredar-se.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!