Tant el meló com la síndria són fruites molt refrescants i baixes en calories, la qual cosa les converteix en les favorites de l'època més calorosa de l'any: l'estiu. Avui us expliquem tot el que necessiteu saber els seus beneficis. Ambdues fruites tenen un alt contingut en aigua, pel que ajuden a la reposició de l'aigua i les sals minerals que perdem durant el dia. Però no només les seves propietats o beneficis les fan especials, també les seves àmplies possibilitats a l'hora de menjar-les i no només com a postres, també podem utilitzar-les en amanides, sucs, gelats o... Qui no ha provat el meló amb pernil?

El meló

El meló és una fruita amb un contingut en aigua dels més alts (entre un 90-95%) i una quantitat de sucre inferior a la d'altres fruites (6%) pel que el seu contingut en greix és molt baix.

Meló / Font: Unsplash

Però no només això el fa especial, ja que el meló conté: potassi, fòsfor, ferro, magnesi, vitamines A, vitamines B i C ... Sabies que 100 grams de meló proporcionen la meitat de la dosi diària recomanada de vitamina C?

  • Vitamina A: en forma de beta-carotens i potent antioxidant. Aportant beneficis per a la vista, per a la pell (retardant l'envelliment), per a prevenció davant diverses malalties com el càncer i malalties cardiovasculars.
  • Vitamina B: ajuda a regular el sistema nerviós i també afavoreix el son combatent així l'insomni.
  • Vitamina C: intervé en la cicatrització de les ferides i en la regeneració de la pell després de cremades o cirurgies.
  • Potassi, magnesi, fòsfor i ferro: facilita el bon funcionament dels sistemes nerviós, cardiovascular, potència la memòria... alguns dels beneficis que aporten aquests minerals.

Malgrat ser un aliment molt ric i saludable, s'ha de tenir en compte que els melons poden ser indigeribles quan es consumeixen en verd o immadurs. Aquí es detallen les seves contraindicacions i desavantatges:

  • Els diabètics l'han de prendre amb moderació.
  • Les persones que prenen diürètics l'han de prendre amb moderació.
  • Al·lèrgia al melo. Hi ha persones al·lèrgiques al meló que no poden consumir-lo.
  • El meló pot causar trastorns digestius. En casos molt específics, el meló pot produir símptomes gastrointestinals (com a diarrea).

Tant el meló com la síndria són fruites molt refrescants i baixes en calories

La síndria

Com a dada curiosos us direm que la síndria és una una fruita mil·lenària l'origen de la qual se situa a l'Àfrica tropical. El seu cultiu es remunta a uns 3500 anys. Però és que a més, la síndria és a fruita que més quantitat d'aigua conté: un 95%.

Quant a les seves propietats podem destacar:

  • És una fruita hidratant i depurativa, pel seu alt contingut en aigua, pel que és aconsellable per a dietes baixes en greix i per a la retenció de líquids. Això fa a més, que els ronyons funcionin amb més eficàcia millorant així la funció renal.
  • Els betacarotens que conté li atorguen a la síndria propietats antioxidants ajudant a retardar l'envelliment de la pell.
  • Conté vitamina C afavorint així la creació de col·lagen que ajuda millorar l'aspecte de la pell i en la cicatrització de ferides.
Síndria 2 / Font: Unsplash

Contraindicacions puntuals:

  • Pot causar trastorns intestinals com a inflor, indigestió, etc.
  • No apte per a persones que pateixen de pressió arterial baixa
  • Pot causar reaccions al·lèrgiques en algunes persones
  • Pot augmentar problemes digestius com excrements solts, gasos, flatulència, etc.
  • No apte per a dones embarassades