Si estàs buscant una recepta fàcil, deliciosa i visualment atractiva per acompanyar qualsevol menjar, no busquis més: les smashed potatoes són l'elecció perfecta. Aquestes patates aixafades combinen un cruixit irresistible per fora i una textura suau per dins que captiva tots. A més, aquesta recepta és versàtil i pots agregar-li el teu toc personal amb herbes i espècies.
Tasta les patates aixafades
Per fer smashed potatoes per a quatre persones, necessitaràs els següents ingredients:
- 1 kg de patates petites (les varietats de patates baby o de pell fina són ideals)
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre al gust
- 2 grans d'all, finament picats (opcional)
- 1 cullerada de romaní fresc o sec (pots substituir-lo per farigola o julivert si ho prefereixes)
- Formatge parmesà ratllat per decorar (opcional)
Preparació pas a pas
Comença preescalfant el forn a 200 °C. Després, en una olla gran, afegeix les patates i cobreix-les amb aigua freda. Porta l'aigua a ebullició i cuina les patates durant 15-20 minuts o fins que estiguin toves. La clau està que quedin cuites però no massa toves. Una vegada cuites, escorre les patates i col·loca-les en una safata de forn coberta amb paper d'enfornar. Utilitza un vas o una espàtula per aixafar suaument cada patata fins que quedin una mica camuses, mantenint la pell i la forma tan intacta com sigui possible. Aquest pas és el que els dona la textura tan característica, amb vores cruixents i centres cremosos. Ruixa les patates aixafades amb oli d'oliva, assegurant-te de cobrir bé la superfície perquè es daurin adequadament al forn.
Per a una versió encara més decadent, pots afegir mantega fosa en lloc d'oli d'oliva
Després, empolvora l'all picat, el romaní i la sal i empebra el gust. Aquí pots personalitzar la recepta amb les teves herbes favorites o fins i tot afegir pebre vermell fumat per a un toc especial. Porta la safata al forn i enforna durant 25-30 minuts o fins i tot que les patates estiguin daurades i cruixents per fora. Si vols que quedin encara més cruixents, pots pujar la temperatura els últims minuts o fins i tot activar la funció de gratinat. Una vegada llestes, retira les patates del forn i, si desitges, empolvora una mica de formatge parmesà ratllat. Serveix calent i prepara't per rebre compliments! Aquestes smashed potatoes són perfectes com a acompanyament de carns, peix o amanides, i també funcionen molt bé com a aperitiu en una reunió.
Consells finals
Per a una versió encara més decadent, pots afegir mantega fosa en lloc d'oli d'oliva o experimentar amb salses per acompanyar, com una crema agra amb cibulet. També pots provar amb patates de colors per donar-li un aspecte visual més cridaner al teu plat. La creativitat és el límit!