A dos mesos de l'obertura de Leña, el seu primer restaurant a la ciutat comtal i ubicat a l'hotel Grand Hyatt Barcelona, Dani García reuneix aquest 10 de febrer la suma de 71 estrelles Michelin del territori per retre un sentit homenatge a Joan Roca. En una jornada sense precedents a la ciutat en la qual la gastronomia i molts dels seus protagonistes s'uniran per alçar la copa, i la cassola, pel cuiner català envoltat de família, xefs i amics que gaudiran d'una vetllada emotiva i inoblidable.
Un sopar amb 71 estrelles Michelin
Motivat per una admiració profunda, unes ganes de brindar per la trajectòria i la figura de Joan Roca i una memòria emocional que no ha caigut en l'oblit, el xef malagueny ha mobilitzat gairebé una trentena de companys amics i cuiners que no han dubtat un segon a viatjar des de diverses regions de l'Estat per afegir-se a aquesta iniciativa. L'objectiu és simple: entonar un gràcies en majúscules al xef català. “El seu llegat no només és als plats que ha creat, en els sabors que ha deixat gravats en la memòria de tots, sinó també en la forma en què ha estat sempre, un exemple d'humilitat, dedicació i passió per allò que fa”, afirma Dani.
![Estrelles Michelin cuiners / Foto: Grup GSR Estrelles Michelin cuiners / Foto: Grup GSR](/uploads/s1/51/07/01/66/unnamed-1_15_630x420.jpeg)
Emocionat, García reconeix que no oblida i que “cada vegada que m'he enfrontat a un repte, ha estat allà. I això, és un regal que té un valor incalculable. Han estat moltes les vegades que, malgrat la seva agenda i els seus propis compromisos, ha pres un temps per donar-me suport”. Per a l'ocasió, Dani García ha dissenyat un menú únic i irrepetible amb el talent i la creativitat de 23 xefs. Una proposta a 46 mans que inclourà 21 referències amb la cuina de Joan Roca com a fil conductor i la versió personal i única de cada cuiner participant en cada creació.
Els noms que es congregaran la nit d'aquest dilluns 10 de febrer a Leña són els d'Albert Adrià, Andoni Luis Aduriz, Alberto Chicote, Diego Guerrero, Fina Puigdevall amb les seves filles Martina i Carlota Puigvert, Francis Paniego, Josean Alija, Marcos Morán, Nacho Manzano, Nandu Jubany, Oriol Castro, Paco Morales, Paco Pérez, Paco Roncero, Paolo Casagrande, Quique Dacosta, Rafa Zafra, Ramón Freixa, Ricard Camarena i Toño Pérez.
![Gal·la Guia Michelin 2025 / Foto: Europa Press Gal·la Guia Michelin 2025 / Foto: Europa Press](/uploads/s1/50/10/60/73/europapress-6368521-chef-restaurantes-estrella-michelin-posan-gala-guia-michelin-2025-auditorio_15_630x420.jpeg)
Tots ells seran còmplices de Dani García en un únic servei, des de la cuina amb els 23 cuiners participants i des de la sala, amb la presència de referents de la gastronomia dels últims trenta anys com Ferran Adrià, Pedro Subijana, Martin Berasategui i amics propers com Carles Gaig i Salvador Brugués. Tots ells acompanyaran en l'esmentat homenatge Joan Roca, considerat el millor xef del món en dues ocasions (2017 i 2018) per The Best Chef Awards i El Celler de Can*** (a punt de complir els 40 anys), ha ostentat el títol de Millor Restaurant del món (2013 i 2015).
L'afecte, l'amistat i una actitud per reconèixer la trajectòria i el “savoir-faire” de grans figures d'un sector tan unit com el gastronòmic han estat els elements claus per a Dani García a l'hora de recuperar, amb aquest homenatge, els esperats i reeixits “A quatre mans”.