Claudia Brassesco, més coneguda en xarxes com a @claudiabrassesco.dn, és nutricionista, encara que el seu perfil està molt enfocat a la salut de la dona. Consells i informació pràctica sobre l'endometriosi s'alternen amb receptes saludables i delicioses per ajudar a cuidar-nos. I d'entre totes les receptes que comparteix, fa uns mesos en vaig trobar una que no he parat de repetir. Reconec que al principi em va semblar una mica estrany afegir cigrons a una recepta dolça, però la curiositat em va superar. Una vegada les provis, ja no hi ha tornada enrere. No deixaràs de repetir-les.

Les sorprenents galetes fetes de cigrons de pot

Els ingredients necessaris són els següents:

  • 500 g de cigrons cuits
  • 40 g de farina d'arròs/coco
  • 1/2 plàtan madur
  • 40 g flocs de civada
  • 3 culleradetes d'oli de coco
  • 1 cullerada de crema de mix de fruita seca (ametlles, avellanes, anacards i nous)
  • 1 cullerada de cacau pur

Per als toopings, l'autora aposta per xocolata 85%, coco ratllat i cacauets, encara que, com qualsevol altra galeta, qualsevol idea és benvinguda. En rebosteria, és en la decoració quan està permès ser creatiu. Anem mans a la massa. El primer pas és escórrer bé els cigrons. Amb ajuda d'una batedora o processador d'aliments, tritura'ls bé juntament amb plàtan i l'oli de coco. Afegeix la resta dels ingredients i continua triturant fins que quedi una massa manejable. Posa en una safata de forn amb paper vegetal i decora el gust.

Galetes i llet / Foto: Unsplash
Galetes, un imprescindible per a tothom / Foto: Unsplash

Introdueix al forn preescalfat a 180 °C i cuina uns 20 o 25 minuts. Cada forn és un món així que vigila fins que siguin daurades. El meu consell que és que les deixis refredar un temps sobre una reixeta perquè la seva textura sigui immillorable. Gràcies als cigrons, la seva textura serà ferm per fora, però suau per dins. Una sorpresa que acompanyarà al seu sabor.

Apta per a tothom i en bona companyia

Gràcies a aquesta selecció d'ingredients, una mica sorprenent, sens dubte, aquestes galetes són aptes per a intolerants al gluten, així com a la lactosa o a l'ou, ja que no contenen cap d'aquests al·lèrgens. Només cal anar amb compte a l'hora de decorar i fixar-se bé per a qui s'estan preparant. Encara que el que contingui cigrons pot resultar estrany, aquestes galetes en poden substituir qualsevol altra a l'hora del cafè, tant en l'esmorzar com en el berenar.

Galetes de cigrons / Foto: Cedida
Galetes de cigrons, tot un descobriment / Foto: Cedida

Per a un berenar o mos més contundent, et recomano partir-les sobre un iogurt. El iogurt proporciona un contrapunt cremós i àcid que balanceja la dolçor de la massa de les galetes. A més, pots empolvorar una mica de cacau o fruita seca triturada per sobre per afegir més textura i sabor. Per als més llaminers aquesta idea els pot tornar bojos: Un dip de xocolata negra fosa o una crema d'avellanes casolana sense sucre poden ser opcions delicioses per submergir les galetes. Amb quin et quedes?

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!