El Bar Boia, un dels establiments més mítics de Cadaqués, ha abaixat la persiana després de 80 anys donant servei a la platja Gran. La família Vehí, que regentava el local des de 1946, s'ha vist obligada a tancar el negoci per un canvi en la normativa de la llei de costes. El passat mes de desembre van rebre una carta de la Generalitat en què se'ls avisava que no podien renovar la concessió perquè, segons la llei, en una platja urbana no pot haver-hi dos bars a menys de 150 metres de distància. I a la platja Gran de Cadaqués, entre el Bar Boia i el Marítim n'hi ha menys de 20.
Un establiment mític
El Bar Boia és una de les guinguetes de platja més emblemàtiques de Cadaqués. Localitat estiuenca per excel·lència a Catalunya, Cadaqués perd ara una de les seves insígnies gastronòmiques. La família Vehí va obrir el local l'any 1946. Manel Vehí n'era l'actual encarregat i qui va recollir el testimoni del seu pare, Pere Vehí, que va fer del Bar Boia un autèntic referent de bona cuina durant el dia i de còctels durant la nit.
Qui també els ha enviat un missatge de suport a través de les xarxes socials són Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, els xefs del millor restaurant del món, el Disfrutar, i dels restaurants Compartir Barcelona i Compartir Cadaqués
El Boia no era cap restaurant refinat ni un local amb estrelles Michelin; es tractava d'una guingueta de platja que donava menjar als banyistes amb biquinis i entrepans que triomfaven. Un lloc freqüentat per turistes, però també per la gent del poble, que sempre tenia les taules plenes. El Boia era també lloc de pas d'algunes personalitats.
Un moment trist que intenten pair de la millor manera possible amb l'escalf que reben dels veïns de Cadaqués i dels clients habituals del Boia. Qui també els ha enviat un missatge de suport a través de les xarxes socials són Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, els xefs del millor restaurant del món, el Disfrutar, i dels restaurants Compartir Barcelona i Compartir Cadaqués.
És precisament a través del compte d'aquest últim restaurant que l'equip de Castro, Xatruch i Casañas ha fet costat a la família Vehí i a tot l'equip del Boia: "Tanca un lloc emblemàtic, especial i únic. No hauria de succeir; perdre l’essència no hauria de ser el camí. En el nostre cas, qui el capitanejava, principal artífex perquè el nostre projecte comencés a Cadaqués, es diu ràpid", diuen a través d'Instagram.