Al barri del Raval hi ha establiments mítics que han servit bon menjar i bon beure tota la vida. Un dels més coneguts, situat en un porxo de la plaça Vicenç Martorell, era un espai amb una terrassa idíl·lica que des del 1995 ha servit cerveses i plats a tothom qui s'acostava a prendre el sol i gaudir d'una bona estona al centre de Barcelona. Però la gentrificació del barri i la pujada dels preus del lloguer s'han cobrat una nova víctima, aquest cop en forma de bar.

Nou tancament a Barcelona

Ubicat al número 4 de la plaça de Vicenç Martorell, el bar Kasparo va viure el seu últim servei aquest passat dissabte. Després de 30 anys d'història servint bon menjar i bon beure al cor del Raval, el Kasparo s'ha vist obligat a abaixar la persiana a causa de l'extinció de contracte de renda antiga amb què havia pogut obrir els últims anys. El Kasparo no ha pogut assumir el lloguer que hauria d'haver pagat a partir d'ara i finalment ha hagut de tancar. Un tancament que se suma al d'altres establiments de Barcelona que, ja sigui per falta de relleu generacional, per manca de motivació o per altres raons, com el preu del lloguer, en aquest cas, han hagut de tancar.

En Marcel·lí Carrera i l'Elizabeth Triadó, el matrimoni que ha regentat el Kasparo i que ha hagut de prendre la difícil decisió de tancar, mantenien la qualitat de la seva oferta sense inflar el preu

El Kasparo és una víctima més de la gentrificació del barri del Raval. Els pisos turístics i l'expulsió dels veïns de les cases on han viscut sempre és la punta de l'iceberg d'un problema que ara ja afecta negocis mítics com aquest. El Raval és el tercer barri més car pel que fa al preu de lloguer del metre quadrat, només per darrere del Gòtic i la Barceloneta.

Un establiment mític

Durant 30 anys, el Kasparo ha sigut punt de trobada de famílies, amics i visitants en una plaça que és un oasi idíl·lic al bell mig de la ciutat. Un espai de vianants on toca el sol en el qual podies prendre una cervesa per un preu inferior al de la majoria de locals turístics. La tendència habitual dels locals del centre és la d'apujar preus i servir menjars i begudes simples per un preu desorbitat. En Marcel·lí Carrera i l'Elizabeth Triadó, el matrimoni que ha regentat el Kasparo i que ha hagut de prendre la difícil decisió de tancar, mantenien la qualitat de la seva oferta sense inflar el preu per sobre del que consideraven just. El Kasparo era un lloc on, a més de cervesa, s'hi podien prendre diferents plats enfocats a la cuina vegana. Les braves eren especialment bones, així com el pastís de pastanaga o els curris vegetarians.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!