El mític local Sants Es Crema (C/ Comtes de Bell-lloc, 118) abaixa la persiana després de sis anys en funcionament al barri de Sants. L'establiment, regentat pel xef Jordi Bernús, ha anunciat la decisió a través de les xarxes socials i argumenta que tanquen el local per "falta de motivació".
Un local icònic
Sants Es Crema és un dels establiments adscrits dins la DO Sants, una 'Denominació d'Origen' que serveix a diferents locals del bari de Sants per sumar esforços i impulsar el seu projecte gastronòmic a la ciutat. Una 'DO' que ara quedarà coixa amb el tancament del restaurant d'entrepans Sants Es Crema. El pròxim 9 de març, el local abaixarà la persiana definitivament.
Després de més 6 anys Sants es Crema tancarà el 9 de Març.
— Sants Es Crema (@SantsEsCrema) February 22, 2024
Han sigut uns anys amb moltes coses bones i d'altres no tant. Ens endurem un master en gestió i supervivencia,ara mateix falta motivació per continuar amb aquest projecte. Fins aviat
Sants es Crema sempre!@DO_sants pic.twitter.com/th0HbefEmi
En declaracions a Betevé, els responsables del negoci han explicat que, a més de la falta de motivació, la "reducció del marge dels beneficis" és un motiu de pes que els ha impulsat a prendre la decisió. L'augment de costos i l'ajustada finestra de benefici per mantenir el negoci n'han precipitat el tancament.
Diferents locals regentats per persones amb passió per un ofici complicat, que de vegades -massa sovint- ens dona notícies de tancaments
Si voleu anar-hi, encara sou a temps de tastar els fantàstics entrepans que hi fan. Fa sis anys van començar servint menús, però amb el temps s'han acabat convertint en un dels locals de referència per als amants dels bons entrepans.
Un grup d'irreductibles
A més de Sants Es Crema, la DO Sants aplega altres locals mítics del barri com la Bodega Montferry o Terra d'Escudella. Locals autèntics, amb bon producte i un tracte real i proper. Llocs on gaudir d'un bon esmorzar, d'un menú de migdia o d'una copa de vi amb els amics un cop plegues de la feina. Diferents locals regentats per persones amb passió per un ofici complicat, que de vegades -massa sovint- ens dona notícies de tancaments.
Restaurants que mereixen tenir la sala plena sense haver d'anunciar cap tancament
Negocis petits, amb un esforç i un sacrifici a darrere invisibles, que sovint naveguen amb l'aigua al coll. Restaurants que mereixen tenir la sala plena sense haver d'anunciar cap tancament. Una situació, la de la petita restauració, que es d'allò més complicada i en la qual sovint és impossible sobreviure.