El restaurant Tokyo Sushi (C/ Comtal, 20) al barri Gòtic de Barcelona, tancarà definitivament degut a l'enderrocament previst de l'edifici on s'ubica. Es tracta del primer restaurant japonès que va obrir a Barcelona de la mà de Minoru Nishiyama i que el pròxim 10 de juny farà el seu últim servei.

Tanca el primer japonès de Barcelona

Segona ha avançat 'Metrópoli', Tokyo Sushi ha d'abaixar la persiana definitivament degut a l'enderrocament previst del local on s'ubica. Es tirarà tot l'edifici a terra, excepte la façana, que està protegida per llei. El restaurant es va fundar l'any 1978, i ara, gairebé mig segle després, s'haurà d'acomiadar precipitadament. Les obres a l'edifici, i l'obligat tancament del restaurant, han avançat la jubilació del xef del local, que amb 74 anys, no es veu amb forces de reprendre el projecte de nou un cop s'acabin els treballs de reforma.

El nombre de nous restaurants que obre portes no compensa el total de baixes al sector. I no només es tracta de tancaments, sinó que molts dels que pleguen són establiments centenaris o mítics. Les causes són diverses; des de perdre la il·lusió en el projecte fins a jubilació, passant per la més habitual, la pujada d'un lloguer desorbitat

Es tracta d'un restaurant que va marcar l'inici d'una era. Avui en dia hi ha desenes de locals japonesos a Barcelona, però no va ser fins a finals dels anys 70 que el Tokyo Sushi va marcar tendència i va iniciar una moda que ara va cada cop més a l'alça. Des de bufets lliures fins a grans gastronòmics amb estrelles Michelin, Barcelona és plena de locals que ofereixen gastronomia nipona amb molts estils i preus diferents.

Un tancament més a la ciutat

El Tokyo Sushi se suma als diversos tancaments que ha vist Barcelona els últims mesos. El mític restaurant de Fermí Puig, el bar La Gamba, el bar Versalles, la pastisseria Kessler Galimany, el restaurant Sants Es Crema... gairebé es conten per desenes els locals que abaixen la persiana. Per contra, el nombre de nous restaurants que obre portes no compensa el total de baixes al sector. I no només es tracta de tancaments, sinó que molts dels que pleguen són establiments centenaris o mítics. Les causes són diverses; des de perdre la il·lusió en el projecte fins a jubilació, passant per la més habitual, la pujada d'un lloguer desorbitat. És el cas de l'últim tancament, el del bar Versalles, que ha hagut d'abaixar la persiana perquè li demanaven un lloguer de 10.000 € al mes, un preu insostenible que només aconsegueix minvar l'estat de salut de la nostra hostaleria.
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!