"Som un bar-restaurant de Sants, Barcelona, i fem cuina catalana preferentment tradicional. Oferim esmorzars, menú del dia, braves i carta de nit". Així es defineixen de cara al públic, però seran recordats per moltíssimes coses més. El restaurant Terra d'escudella diu adeu i abaixa la persiana arran de "la inflació i la gentrificació", entre altres raons que han explicat a través d'un comunicat a les xarxes socials. Després de més de 20 anys servint el barri i esdevenint-ne un referent històric per tot el públic català i local.

Tanca un bar-restaurant històric de Sants

El Terra d’Escudella s'havia convertit en el significat i l'essència d'una segona casa per a molts barcelonins, era el lloc ideal per descobrir el cor de la gastronomia i la cultura catalana a un bar i restaurant, una cooperativa, ubicat a la vila de Sants. Amb una proposta gastronòmica encertada, de qualitat i a uns preus populars, ens acomiadem d'un resguard culinari a la ciutat, juntament amb altres tancaments sonats, mentre les franquícies i les cadenes aclaparen Barcelona local a local, plat a plat. Aquest és el comunicat que han fet públic els propietaris del Terra d'escudella.

Benvolguda família escudellaire. Ens sap molt greu explicar la següent notícia, però hem pres la difícil decisió de cloure amb el projecte del Terra d'escudella. Després de més de 20 anys omplint panxes i copes, primer com a Arran i després com a Terra d'escudella, hem decidit posar punt final al nostre projecte cooperatiu. Sempre amb compromís amb la llengua i la cultura catalana i estretament vinculats als moviments d'esquerra transformadora i als qui lluiten per la independència dels Països Catalans.

El pas dels anys, el desgast físic i mental, la covid, la inflació, la gentrificació i la falta de relleu ha fet que l'assemblea de la cooperativa prengui aquesta decisió. Som a un moment dolç, on amb una proposta gastronòmica encertada, de qualitat i a uns preus populars, treballem d'allò que ens agrada i, precisament per aquest motiu, decidim deixar-ho aquí, sense deure res a ningú, sense rancúnia ni males llets. Donem les gràcies a tota la gent que ha treballat amb nosaltres, a la clientela (la que tenim i la que portem als nostres cors), a les nostres famílies i amigues, a proveïdores, repartidores i comercials, als col·lectius i entitats del barri amb les quals hem col·laborat (la llista és llarga i no ens en volem deixar cap). També a companyes de gremi que hem col·laborat a través de la Xarec i la D.O. Sants. Han estat uns anys molt macos de la nostra vida al vostre costat i esperem que ens trobeu a faltar tant com nosaltres a vosaltres. Una abraçada molt forta!

El tancament, però, no és immediat, ja que aquest divendres a primera hora del matí han publicat a X (antic Twitter) els horaris del mes d'agost, quan se celebrarà la Festa Major de Sants, i els horaris del mes de setembre.

I si voleu una última escudella, el menú d'aquest divendres promet emocions fortes amb escudella barrejada o estofat de senglar, entre altres propostes suculentes que fan salivar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!