El novembre s'acaba, però el bon temps es resisteix a marxar. El fred ens dona una treva per aprofitar la tardor amb les diferents propostes gastronòmiques que omplen Catalunya durant tot el cap de setmana. A Barcelona, el Tapa Tour oferirà tapes i canyes per 5 € en una festa que encapçala la resta d'esdeveniments del país.

Fires gastronòmiques del cap de setmana a Catalunya

Tapa Tour - Barcelona

La plaça Reial de Barcelona acull el festival Tapa Tour, una proposta gastronòmica que pretén acostar al públic les curiositats històriques de l'espai, a través del menjar que s'hi serveix. 18 locals de la plaça, organitzats sota el paraigua de l'Associació d'Amics i Comerciants de la plaça Reial, oferiran una combinació de tapa més canya per un preu fix de 5 €. Cada bar tindrà la seva pròpia proposta, amb algunes opcions més clàssiques, però també amb tapes innovadores menys habituals. Croquetes, calamars, patates o pizza són algunes de les tapes que es podran degustar aquest cap de setmana. Fins al pròxim diumenge 3 de desembre, la gastronomia de la plaça Reial serà la protagonista dels vermuts, dinars i beures de tarda del barri Gòtic de la ciutat.

Tapa del local Ambos Mundos
Tapa del local Ambos Mundos

📍 Plaça Reial, Barcelona
📅 Fins al 3 de desembre

Festa de la mongeta del ganxet - Les Franqueses del Vallès

Les Franqueses del Vallès es vesteixen de gala per acollir una nova edició de la festa de la mongeta del ganxet. La vila celebra enguany la 12a edició d'una jornada que reivindica el producte més nostrat de les Franqueses, amb un seguit d'activitats per a tots els públics que van des de sessions de jocs de taula, fins a tastos de mongetes, passant per actuacions castelleres i un showcooking de la mà de la vallesana - i col·laboradora de la Gormeteria - Ada Parellada. La cirereta del pastís la posarà el concurs de mongetes per escollir el millor plat de mongetes del ganxet del país.

📍 Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental)
📅 26 de novembre

Festival del xató - Vilanova i la Geltrú

La fira del xató torna a Vilanova i la Geltrú per fer gaudir al públic de les tapes i els plats que ompliran la capital de Garraf el pròxim diumenge 26. Una oportunitat única per conèixer i adquirir els productes, de la millor qualitat, per poder elaborar l'autèntic xató de Vilanova. L'objectiu del festival és consolidar la cultura del xató i convertir la festa en un referent gastronòmic del litoral català. 

📍 Vilanova i la Geltrú (Garraf)
📅 26 de novembre

Subirats tasta'l

Sant Pau d'Oral celebra el Subirats tasta'l, una mostra de vins, gastronomia i productes de la terra, que acostarà el producte autòcton del Penedès al públic visitant. Diferents activitats, des de jocs infantils fins a caminades, tasts o maridatges, completen un calendari amb alguns tallers que requereixen inscripció prèvia. Els preus oscil·len entre els 5 i els 20 €, i les activitats es faran diumenge 26 entre les 11 h i les 15 h.

📍 Sant Pau d'Ordal, Subirats (Alt Penedès)
📅 26 de novembre

Jornades gastronòmiques del calamar - Salou

14 restaurants de Salou organitzen les Jornades gastronòmiques del calamar, un producte que, durant uns dies, es converteix en el protagonista de cartes i menús d'alguns establiments de la ciutat. Locals de tot tipus, entre els quals destaca el Deliranto (1 estrella Michelin), ofereixen diferents propostes de plats amb el calamar com a ingredient principal. 

📍 Salou (Tarragonès)
📅 Fins al 26 de novembre

Fira de l'oli i productes d'elaboració artesana - Juncosa

L'oli, el producte estrella de la comarca de les Garrigues, protagonitza la fira de l'oli i productes artesans de Juncosa. Una festa en què diferents comerciants exposaran i vendran el millor producte de la comarca per gaudir de la gastronomia i el caliu del poble. 

📍 Juncosa (Les Garrigues)
📅 25 i 26 de novembre

Fira de la col - La Roca del Vallès

Parades d'artesania, alimentació, pagesia, jocs infantils, tastos, tallers, foodtrucks... mil-i-una activitats ompliran la Roca del Vallès el pròxim diumenge 26, en la 8a edició de la fira de la col. Una hortalissa que serà la protagonista del trinxat que maridarà el vermut popular de la 13 h, i l'eix vertebrador d'una jornada farcida d'esdeveniments per a tota la família.

📍 La Roca del Vallès (Vallès Oriental)
📅 26 de novembre

🥦 Trinxat de la Cerdanya


Fira del fredolic i la botifarra - Santa Eulàlia de Riuprimer

El municipi de Santa Eulàlia de Riuprimer celebra la 5a edició de la fira del fredolic i la botifarra, una jornada en què aquests productes seran els protagonistes de diferents activitats. Tallers, tasts i xerrades ompliran el poble d'activitat, a més de celebrar un esmorzar popular i oferir xocolata i vi calents a preus per a totes les butxaques. 

📍 Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona)
📅 26 de novembre

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!