A cavall entre el Raval i Sant Antoni hi ha la fàbrica de cervesa més antiga de Barcelona. Es tracta de la fàbrica de Moritz, la primera cervesa que es va elaborar a la ciutat i que ara, més de 150 anys després, continua a primera línia de batalla. Si ets un amant de la cervesa i vols descobrir nous sabors, pots visitar aquest indret únic i gaudir d'una tarda amb els amics amb aquesta degustació de cervesa.

Un espai centenari

La fàbrica de Moritz, ubicada a la ronda de Sant Antoni, és un espai polifacètic. Evidentment, s'hi fa cervesa, però a més de fàbrica també és un restaurant, una botiga i un museu. Quan pensem en una fàbrica tots ens imaginem un gran edifici amb xemeneies, fum i camions, però la de Moritz és tot el contrari. És un edifici més, camuflat entre la quotidianitat del barri, però que amaga un espai únic que val la pena conèixer.

cervesa / Unsplash
Una cervesa amb els amics et fa passar la tarda en un tres i no res. / Foto: Unsplash

A l'interior, el primer que et trobes és la botiga de marxandatge. Un passadís ple d'articles de la marca que condueix fins a l'entrada del restaurant. El menjador és ampli, amb les parets i els sostres de pedra que mantenen l'estètica original del local. Un estil industrial, amb el terra de rajola i mobles moderns, que captura l'essència del que es destil·la --de fet, del que es fermenta-- a les entranyes de la fàbrica.

Pots maridar-ho amb la que més t'agradi, però si no ho tens gaire clar o et ve de gust tastar diferents birres, pots fer un tast de fins a quatre cerveses per un preu de 8 €

Diferents tipus de cervesa

Al restaurant s'hi pot anar a dinar, a sopar o a fer una cervesa. L'oferta de menjar és diversa i correcta, amb tapes clàssiques com l'amanida russa o les croquetes, i plats més elaborats d'arròs o de carn. El menjar és correcte, però el més interessant de l'àpat a la fàbrica són les cerveses. Pots maridar-ho amb la que més t'agradi, però si no ho tens gaire clar o et ve de gust tastar diferents birres, pots fer un tast de fins a quatre cerveses diferents per un preu de 8 €. Cada cervesa se serveix en un got de 12 cl, l'equivalent a mig quinto.

Al tast es pot escollir entre quatre de les sis cerveses que s'elaboren a la fàbrica: Moritz Original, Moritz 7, Moritz Epidor, Moritz Negra, Moritz Red IPA i la cervesa de temporada edició limitada, que actualment és La Velo. Aquesta última és un homenatge al bar Velódromo (C/ Muntaner, 213) que compleix 90 anys, un dels únics llocs on se serveix La Velo, una cervesa fresca (és a dir, sense pasteuritzar) i sense filtrar. Els altres locals on podràs trobar aquesta birra són la Fàbrica Moritz i la Casa Moritz (rambla Catalunya, 79). Si no saps quines cerveses escollir per al tast, pregunta-ho als cambrers i t'assessoraran en funció dels teus gustos. Una experiència curiosa i divertida, perfecta per gaudir una tarda amb els amics.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!