A cavall entre el Raval i Sant Antoni hi ha la fàbrica de cervesa més antiga de Barcelona. Es tracta de la fàbrica de Moritz, la primera cervesa que es va elaborar a la ciutat i que ara, més de 150 anys després, continua a primera línia de batalla. Si ets un amant de la cervesa i vols descobrir nous sabors, pots visitar aquest indret únic i gaudir d'una tarda amb els amics amb aquesta degustació de cervesa.

Un espai centenari

La fàbrica de Moritz, ubicada a la ronda de Sant Antoni, és un espai polifacètic. Evidentment, s'hi fa cervesa, però a més de fàbrica també és un restaurant, una botiga i un museu. Quan pensem en una fàbrica tots ens imaginem un gran edifici amb xemeneies, fum i camions, però la de Moritz és tot el contrari. És un edifici més, camuflat entre la quotidianitat del barri, però que amaga un espai únic que val la pena conèixer.

Una cervesa amb els amics et fa passar la tarda en un tres i no res. / Foto: Unsplash

A l'interior, el primer que et trobes és la botiga de marxandatge. Un passadís ple d'articles de la marca que condueix fins a l'entrada del restaurant. El menjador és ampli, amb les parets i els sostres de pedra que mantenen l'estètica original del local. Un estil industrial, amb el terra de rajola i mobles moderns, que captura l'essència del que es destil·la --de fet, del que es fermenta-- a les entranyes de la fàbrica.

Pots maridar-ho amb la que més t'agradi, però si no ho tens gaire clar o et ve de gust tastar diferents birres, pots fer un tast de fins a quatre cerveses per un preu de 8 €

Diferents tipus de cervesa

Al restaurant s'hi pot anar a dinar, a sopar o a fer una cervesa. L'oferta de menjar és diversa i correcta, amb tapes clàssiques com l'amanida russa o les croquetes, i plats més elaborats d'arròs o de carn. El menjar és correcte, però el més interessant de l'àpat a la fàbrica són les cerveses. Pots maridar-ho amb la que més t'agradi, però si no ho tens gaire clar o et ve de gust tastar diferents birres, pots fer un tast de fins a quatre cerveses diferents per un preu de 8 €. Cada cervesa se serveix en un got de 12 cl, l'equivalent a mig quinto.

Al tast es pot escollir entre quatre de les sis cerveses que s'elaboren a la fàbrica: Moritz Original, Moritz 7, Moritz Epidor, Moritz Negra, Moritz Red IPA i la cervesa de temporada edició limitada, que actualment és La Velo. Aquesta última és un homenatge al bar Velódromo (C/ Muntaner, 213) que compleix 90 anys, un dels únics llocs on se serveix La Velo, una cervesa fresca (és a dir, sense pasteuritzar) i sense filtrar. Els altres locals on podràs trobar aquesta birra són la Fàbrica Moritz i la Casa Moritz (rambla Catalunya, 79). Si no saps quines cerveses escollir per al tast, pregunta-ho als cambrers i t'assessoraran en funció dels teus gustos. Una experiència curiosa i divertida, perfecta per gaudir una tarda amb els amics.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!