El Tast a la Rambla 2024 tornarà a omplir de gastronomia el centre de Barcelona del 6 al 9 de juny. 30 restaurants i 6 pastisseries oferiran degustacions (6 euros cada tapa) en l’edició del 10è aniversari de la Setmana de la Gastronomia de Barcelona. El Tast a la Rambla repeteix ubicació provisional a la plaça de Catalunya (continuen les obres a la Rambla Santa Mònica). Enguany destaquen dues grans novetats. La primera és la creació del Premi Tast a la Rambla amb motiu dels 10 anys i com a aposta de futur; i la segona, és la vinculació de la fira amb la Barcelona America’s Cup que, des de l’espai Dotze cultures, dotze gastronomies, aproparà la gastronomia dels 12 països participants en la regata a tots els barcelonins i visitants que baixin a l’inici de La Rambla per gaudir del menjar i del beure en un ambient festiu, amb música en directe, degustacions i tallers didàctics.

Tast a la Rambla 2024: una edició de rècord

“El propòsit del Tast a la Rambla és recuperar l’orgull de la Rambla pels barcelonins, i enguany, sumant la força de la Copa Amèrica, ens dona una oportunitat de presentar Barcelona a través de la gastronomia”, ha afirmat Jordi Valls, tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona.

Tast a la Rambla 2024 / Foto: Cedida
La presentació oficial del Tast a la Rambla 2024 / Foto: Cedida

Per la seva banda, Nandu Jubany, xef en representació dels restauradors que participen en el Tast, ha assenyalat que la setmana de la gastronomia de Barcelona serveix per apropar els restaurants a un ampli segment de públic que d’altra manera no tindria ocasió de conèixer-los. “El Tast fa una tapa per a tothom, a un preu realment ajustat”, conclou. Pau Bosch, president d'Amics de la Rambla, ha destacat que “l’ADN de La Rambla és esdevenir el carrer més hospitalari i icònic de la ciutat”, i el Tast en dimensiona aquest objectiu cada any.

El director general de grup gsr i Tast a la Rambla, Jordi Parra, ha assegurat que els 10 anys de la fira són “una aposta per la cultura culinària de dins i fora de Catalunya”, amb territoris representats amb iniciatives d'arreu que aporten diversitat gastronòmica, exemplificada encara més enguany amb la participació dels 12 països de la Copa Amèrica de Vela, que “seran al Tast amb tapes, tallers i programació musical pròpia”.

12 cultures, 12 gastronomies: la Copa Amèrica, present

De la mà de l’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona, el Tast a la Rambla inaugura l’espai Barcelona Copa Amèrica. Dotze cultures, dotze gastronomies amb el propòsit d’apropar a la ciutadania una mostra gastronòmica dels dotze països participants en aquesta competició esportiva, amb l'oferta d’una tapa en representació de cada país. En paral·lel, el Tast acollirà diverses activitats gastronòmiques i culturals vinculades a la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa a la ciutat per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica de Vela.

El Tast a la Rambla del 2023 / Foto: Cedida
El Tast a la Rambla del 2023, a plaça Catalunya / Foto: Cedida

1a edició - Premi Tast a la Rambla 2024

A partir d’aquest any s’instaura el Premi Tast a la Rambla, un guardó que pretén reconèixer a aquelles persones que treballen per la gastronomia. Aquest guardó, que neix amb voluntat de continuïtat, recau enguany en la Pastisseria Escribà, tota una icona de la Rambla a la qual el Tast li vol reconèixer la seva contribució a la gastronomia barcelonina. A més a més, i per primera vegada, enguany serà possible pagar amb targeta directament a alguns dels estands de la fira, per tal d’agilitzar i optimitzar el flux de gent durant els 4 dies de l'esdeveniment 'gastro'.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!