Barcelona serà la seu de les festes gastronòmiques més importants d'aquest cap de setmana. Arreu de Catalunya hi haurà festa i molt de menjar, però Barcelona serà l'epicentre de les fires més grans del país. La plaça Catalunya s'omplirà de tastos i el Moll de la Fusta acollirà els millors cuiners de brasa del món. Un cap de setmana únic que no et pots perdre.

Tast a la Rambla - Barcelona

El Tast a la Rambla torna a plaça Catalunya per omplir el centre de Barcelona de festa i bon menjar. Es tracta d'un esdeveniment gastronòmic que aplega alguns dels millors restaurants de la ciutat al cor de Barcelona per oferir al públic local i visitant un tast d'algunes de les tapes més icòniques de cada local. Diferents restauradors oferiran, fins diumenge al vespre, una tapa que representa la cuina que elaboren als seus establiments. Les tapes es podran gaudir per un preu de sis euros i l'entrada al recinte de la fira serà gratuït.

20240606 TAST A LA RAMBLA / Foto: Montse Giralt
Albert Adrià i Christian Escribà durant la presentació del Tast a la Rambla. / Foto: Montse Giralt

Ahir al matí, en l'acte inaugural del Tast a la Rambla, grans personalitats de la gastronomia catalana van donar el tret de sortida a un esdeveniment de primer nivell a la ciutat. En un acte presentat per l'actor i humorista José Corbacho, Albert Adrià va fer entrega del primer premi que organitza el festival a la família Escribà (que també té presència en una de les parades del Tast a la Rambla) per la seva trajectòria i implicació en el teixit comercial, social i gastronòmic a la capital. El Tast a la Rambla celebra el desé aniversari en plena forma envoltat de grans restaurants, bons xefs i una col·laboració exclusiva amb l'organització de la Copa Amèrica.

📍 Plaça Catalunya (Barcelona)
📅 Fins al 9 de juny

Meat & Fire - Barcelona

Torna el Meat & Fire, el primer festival gastronòmic del sud d'Europa amb la brasa i el foc com a protagonistes. El Moll de la Fusta del Port Vell de Barcelona s'omplirà, durant els dies 7, 8 i 9 de juny, de més de 40 cuiners de brasa procedents de diferents països, alguns dels quals són dels millors del món. Hi haurà una àmplia varietat d'oferta gastronòmica, des de les clàssiques carns rostides fins a creacions culinàries més innovadores. Es tracta d'un festival amb el producte carni com a protagonista absolut, però que també té un ull posat en la sostenibilitat i el respecte pels productors locals.

El festival oferirà una experiència única amb diversos espais disponibles pels assistents, com ara  àrees compartides, bars a l'aire lliure, escenaris per a actuacions musicals i un mercat on alguns artesans exhibiran productes relacionats amb la carn i la graella. A més, hi haurà una variada programació de showcookings, ponències i classes magistrals, on els participants podran aprendre sobre productes i tècniques culinàries ancestrals.

📍 Moll de la Fusta (Barcelona)
📅 7 - 9 de juny

Eat Gaudí - Barcelona

L'Eat Gaudí és l'únic mercat gastronòmic que s'ubica en un edifici de Gaudí. Una fira que torna a la Torre Bellesguard aquest cap de setmana i que és un dels esdeveniments gastronòmics de referència de la temporada. La fira oferirà una àmplia oferta de gastronomia, oci i cultura als visitants, que podran convertir la visita a la Torre Bellesguard en una jornada en família o amics inoblidable. Hi haurà diferents food trucks, amb receptes per gaudir allà mateix, productes gastronòmics i altres articles autèntics. Es podrà gaudir també de diferents tasts, acompanyar els més petits a alguna de les activitats infantils programades o ballar en un concert.

📍 Torre Bellesguard (Barcelona)
📅 7 - 9 de juny

Primavera Wine - Balaguer

Després de l’èxit de l'edició celebrada a Artesa de Segre, Desidium porta el Primavera Wine a Balaguer el pròxim 8 de juny, a la Plaça de "Lo Morter". Es tracta d'un festival pensat especialment per la gent jove. Desidium Events té l'objectiu d'acostar a les noves generacions el valor del producte local a través de fires, especialment en el món del vi. A més de cellers i restaurants, la fira comptarà amb la participació de diferents personalitats del sector, com la directora de l'INCAVI, Alba Balcells. A partir de les 17 h, l'INCAVI organitza una xerrada per donar a conèixer les diferents Denominacions d'Origen de vi català, i a les 18 h començarà la festa a la plaça "Lo Morter" de Balaguer.

📍 Balaguer (la Noguera)
📅 8 de juny

Temps de Vi - Vilanova i la Geltrú

El Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú se celebra al centre neuràlgic de la ciutat, amb més d’una quarantena d’estands de les diferents D.O per acostar la cultura del vi, especialment la del vi català, a tots els assistents. A més, es faran diverses actuacions musicals i una zona infantil amb activitats relacionades amb el món del vi. Durant els tres dies de fira, es realitzaran diferents tasts i maridatges en restaurants de la ciutat. Paral·lelament, la Fira comptarà amb l’activitat estrella: tasts de mar en veler. La ubicació marinera del municipi fa que sigui una activitat amb un tret diferenciador a la resta de Fires.

📍 Vilanova i la Geltrú (Garraf)
📅 6 - 9 de juny

Fira de vi del Pirineu - Talarn

La fira tornarà a ser el punt central de la viticultura pirinenca amb l'objectiu de donar a conèixer els cellers i els vins del Pirineu, i en especial els del Pallars. L'activitat central de la Fira serà el dissabte 8 de juny en què els assistents podran gaudir de l'oferta gastronòmica dels restaurants locals i tastar els caldos dels cellers vinícoles de tot l'àmbit pirinenc. Tot això amenitzat per La Ludwig Band i diferents Dj's de renom.

📍 Talarn (Pallars Jussà)
📅 7 i 8 de juny

Fira de la Gamba de Palamós - Palamós

Arriba la novena edició de la Fira de la Gamba de Palamós, una fira destinada a promocionar el producte estrella del municipi, referent de la Costa Brava, de prestigi internacional i actiu econòmic que dinamitza tot un territori, amb un extens programa d'activitats, propostes i degustacions gastronòmiques.

📍 Palamós (Baix Empordà)
📅 8 de juny

Fira de la ratafia - Centelles

Els centellencs han mantingut durant anys la tradició d’elaborar aquesta beguda tradicional, i és aquest un dels principals motius pels quals l’Ajuntament de Centelles organitza la Fira de la Ratafia des de l’any 2009. Els visitants hi podran trobar tres vessants destacades: la comercial, que inclou l’espai firal; la gastronòmica, amb una gran varietat de jornades i xerrades; i la lúdica, amb moltes activitats complementàries destinades a tots els públics.

📍 Centelles (Osona)
📅 8 i 9 de juny

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!