Aquesta setmana s'ha presentat al mercat de la Boqueria una nova edició del Tast a la Rambla, un dels festivals gastronòmics més importants de Barcelona. Del 8 a l'11 de maig, la plaça de Catalunya serà l'epicentre de les diferents parades i propostes gastronòmiques que cuiners i restaurants de la ciutat oferiran al públic. Es tracta de l'11a edició de la Setmana de la Gastronomia de Barcelona i la més primaveral de totes.

Tast a la Rambla 2025

L'edició d'enguany del Tast a la Rambla comptarà amb la participació de fins a 32 restaurants i 6 pastisseries de Barcelona. Per un preu de 6 tokens per tapa, el Tast serà l'oportunitat ideal per conèixer de primera mà les propostes més destacades del panorama gastronòmic de la ciutat, locals nous i xefs reconeguts. 4 dies durant els quals els visitants tindran a l'abast un tast de la ciutat a la plaça més important de Barcelona.

A més de gastronomia, però, la proposta del Tast a la Rambla també inclou música en directe, tallers didàctics i la segona edició del Premi Tast a la Rambla

A més de gastronomia, però, la proposta del Tast a la Rambla també inclou música en directe, tallers didàctics i la segona edició del Premi Tast a la Rambla. Un premi que l'any passat va rebre Christian Escribà i que enguany reconeixerà la feina i la trajectòria del xef Carles Gaig. Durant la presentació, celebrada ahir al mercat de la Boqueria i a la qual han participat el president d'Amics de la Rambla, Àlex Balletbó, Jordi Parra, director general del grup GSR i Tast a la Rambla, Dèlia Perpiñà, directora gerent de Prodeca i el xef del restaurant Gaig Barcelona, Carles Gaig, s'han donat a conèixer les principals novetats de l'edició d'enguany.

20240606 TAST A LA RAMBLA / Foto: Montse Giralt
Tast a la Rambla 2024 / Foto: Montse Giralt

Novetats destacades

La principal novetat d'enguany és que el Tast a la Rambla s'avança a la calor i se celebra durant la primavera, al maig. En total hi haurà 32 restaurants, alguns de nous i d'altres que repeteixen, i un espai amb 6 pastisseries. A més, enguany hi han programades més de 60 activitats, així com 4 showcookings en els quals participaran els 5 territoris que participen en l'edició d'enguany: Catalunya, Lanzarote, Múrcia, Castella la Manxa i, com a novetat d'enguany, el País Valencià. Entre les propostes gastronòmiques hi haurà les de restaurants de la talla de Compartir, Gaig Barcelona, Atempo o Leña, entre altres.

També hi haurà un espai dedicat al vi, amb 10 cellers, de gairebé totes les denominacions d'origen de Catalunya, i diferents activitats vinculades a l'oli. L'espai obrirà de 12 h a 22 h el dijous i el diumenge, i de 12 h a 00 h el divendres i el dissabte. Les tapes costaran 6 tokens i cada token equivaldrà a 1 €.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!