50 Best ha anunciat aquest dimecres que els premis de The world’s 50 best restaurants 2024 se celebraran a Las Vegas, Estats Units, el dimecres 5 de juny de 2024. Els organitzadors han destacat que, aprofitant "l’extravagància, el glamur i la cridanera proposta culinària" de Las Vegas, serà la primera vegada que la celebració arriba a la ciutat nord-americana. El restaurant Disfrutar, capitanejat per Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, es va erigir en el segon millor restaurant del món en l’edició del 2023 en una gala que es va celebrar el 20 de juny a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

The World's 50 Best Restaurants 2024: Las Vegas i show

Un extens programa d'esdeveniments, amb el suport del soci amfitrió de 50 Best, The Las Vegas Convention and Visitor Authority (LVCVA), culminarà amb la tan esperada cerimònia de lliurament de premis a Wynn Las Vegas, el 5 de juny, dia en què es revelarà el rànquing de The World's Best Restaurants 2024. Els visitants tindran oportunitat d'explorar i experimentar la pròspera ciutat, una destinació molt sol·licitada pels seus emocionants espectacles musicals i teatrals, la seva vida nocturna llegendària, els seus dinàmics esports i els seus restaurants de categoria mundial.

"Estem desitjant reunir la comunitat global de restaurants a la capital mundial de l'entreteniment per celebrar el millor de la gastronomia"

William Drew, director de contingut de The World's 50 Best Restaurants, afirma: "Estem encantats de dirigir-nos als EUA en anunciar que Las Vegas serà la seu de la cerimònia de lliurament dels premis The World's 50 Best Restaurants 2024 el pròxim mes de juny, en col·laboració amb el nostre soci amfitrió, LVCVA i el soci organitzador, Wynn Las Vegas. Amb una àmplia experiència en l'organització d'alguns dels millors espectacles del món, no se'ns acudeixen millors socis per donar vida a la cerimònia de lliurament de premis del pròxim any. Estem desitjant reunir la comunitat global de restaurants a la capital mundial de l'entreteniment per celebrar el millor de la gastronomia".

🤩 El millor restaurant d'Europa és a Barcelona: Disfrutar, 2n al World's 50 Best
 

"És un honor que The World's 50 Best Restaurants reconegui Las Vegas com a destinació culinària mundial i ens hagi seleccionat com a soci amfitrió oficial dels premis del 2024", afirma Steve Hill, president i director executiu de LVCVA. "Igual que la ciutat en si, el panorama 'gastro' a Las Vegas està en constant evolució i estem encantats de mostrar l'amplitud i la profunditat a xefs de renom internacional, restauradors i líders culinaris de tot el món".

Un programa molt atractiu

Entre els aspectes més destacats del programa de Las Vegas s'hi inclouen una sèrie d'esdeveniments clau que s'han convertit en la base de les celebracions de 50 Best Restaurants: el fòrum de lideratge intel·lectual #50BestTalks, en què s'exploren alguns dels temes més importants que afecten el món de l'hostaleria actualment; una sèrie d'esdeveniments gastronòmics col·laboratius oberts al públic, 50 Best Signature Sessions, en què els xefs de 50 Best cuinen al costat de reconeguts talents locals per gaudir d'oportunitats gastronòmiques exclusives; un Xefs’ Feast, en què es mostra la millor cuina i l'entreteniment més emocionant del qual és sinònim Las Vegas; i, finalment, la cerimònia de lliurament de premis, amb el compte regressiu.

Els xefs més reconeguts del món també impartiran els seus coneixements als estudiants de gastronomia locals, mitjançant un esdeveniment educatiu de 50 Best. El programa d'activitats de juny anirà precedit de diversos anuncis de premis especials, concebuts per honorar els èxits d'individus i establiments. A la cerimònia The World's 50 Best Restaurants 2023, celebrada a València, el restaurant Central, de Lima (Perú), va ser nomenat The World's Best Restaurant. Central s'unirà ara a la llista Best of the Best formada pels anteriors restaurants No.1, per la qual cosa no podrà aparèixer al rànquing de 2024 ni endavant.