El tiramisú són unes postres típiques italianes que es menja fred i es munta capa a capa. Sense cap dubte, són les postres més populars d'Itàlia i no només això, sinó que es tracta de les postres més internacionals, ja que podem trobar-les a gairebé totes les parts del món. Com moltes receptes, aquesta té mil variants i possibilitats. Avui et portem 2 receptes originals perquè li donis el teu toc a aquestes postres tan típiques:
Son les postres més populars d'Itàlia i no només això, sinó que es tracta de les postres més internacionals
Tiramisú casolà saludable sense sucre
Ingredients
Per a la crema de formatge:
- 300 g de formatge philadelphia light
- 125 g de mató 0% M.G. Pastoret
- 1 cullerada d'essència de vainilla
- 3 cullerades de pasta de dàtil
Per al pa de pessic:
- 2 ous
- 80 g de farina integral d'espelta
- 1 sobre de llevat
- 2 cullerades de pasta de dàtil
- 30 mL d'oli d'oliva verge extra
- Canyella al gust
- ½ cullerada de sal
- 1 cullerada d'essència de vainilla
- 3 cullerades de cacau pur
- 300 ml de cafè expresso

Elaboració pas a pas:
- En primer lloc, per preparar el pa de pessic, preescalfem el forn a 160ºC amb calor a dalt i a baix mentre preparem la mescla. Per al pa de pessic, col·loquem sobre un bol els ous i els batem amb ajuda d'unes varetes fins que doblin el seu volum. Després d'això, incorporem la pasta de dàtil, la canyella, la vainilla i l'oli i barregem bé. Una vegada que la nostra barreja té consistència, afegim la farina integral, el llevat i la mica de sal i la incorporem amb moviments envoltants perquè no perdi l'aire la nostra barreja.
- En un motlle prèviament untat amb mantega perquè no se'ns enganxi, aboquem tota la barreja anterior i deixem enfornant durant 30 minuts aproximadament 170 ºC amb calor a dalt i a baix. Transcorregut el temps, comprovar que està fet amb un escuradents de fusta. L'has d'introduir i que aquest surti sec. En cas de no estar-ho, deixar-lo 5 minuts més fins que estigui perfectament enfornat. Treure i reservar perquè es refredi i poder utilitzar-lo més endavant.
- Per a la crema de formatge, en un bol col·loquem el formatge philadelphia, el mató, l'essència de vainilla, la pasta de dàtil i barregem amb una batedora de mà o thermomix fins a obtenir una textura cremosa.
- Preparem 300 ml de cafè expresso. Si no en tens podries utilitzar cafè instantani. Deixem refredar.
- Per muntar els nostres gotets, tallem el pa de pessic i l'anem amarant amb el cafè fins que s'amari bé, però que no es quedi massa tou. Després d'això col·loquem una capa de la crema de formatge i empolvorem cacau pur per sobre. Muntem de nou una altra capa a sobre amb el pa de pessic xop de cafè, la crema de formatge i empolvorem cacau pur per sobre.
- Deixem refredar a la nevera unes 4 hores abans de gaudir d'aquesta meravella.
Tiramisú de llimona:
Ingredients (per a la crema de llimona):
- 2 ous
- 170 g sucre
- 100 ml suc llimona
- 70 g mantega
- 1 cullerada de ratlladura de llimona
Ingredients (per al tiramisú):
- 12 pans de pessic de soletilla, o similar
- 1 clara d'ou
- 2 rovells d'ou
- 1 mica de sal
- 250 g mascarpone
- 40 g de sucre

Preparació (per a la crema de llimona):
- Posem a la gerra el sucre i la ratlladura de llimona i triturem tot 30 segons a velocitat progressiva, del 5 al 10.
- Afegim la resta d'ingredients i programem 10 minuts, a 80 graus, velocitat 3
- Passem la crema a un bol i la deixem refredar.
Preparació (per al tiramisú):
- Tallem a daus els pans de pessic i els repartim en el fons de 6 vasos
- Col·loquem la paleta mescladora a les fulles, i muntem la clara amb una mica de sal, 1 minut i mig, velocitat 5. I reservem a la nevera.
- Sense necessitat de rentar la gerra posem els rovells i el sucre i barregem 2 minuts, velocitat 5.
- Afegim ara el mascarpone i 5 cullerades de la crema de llimona, i barregem 1 minut a velocitat 2
- Posem la barreja en un bol i li anem incorporant la clara batuda a poc a poc, amb moviments suaus i envoltants.
- Finalment, muntem el tiramisú: posarem una capa de crema de mascarpone, a continuació una capa fina de crema de llimona, després una altra capa de mascarpone i acabem decorant amb una culleradeta de crema de llimona. Deixem refredar a la nevera unes 3 o 4 hores.