Si alguna vegada has vist la pel·lícula Tomàquets verds fregits (1991), segurament recordes el famós plat que se serveix al cafè Whistle Stop. Encara que és un clàssic del sud dels Estats Units, poques persones s'han atrevit a preparar-lo a casa. Però no et preocupis, perquè avui t'ensenyem a fer aquesta recepta senzilla, cruixent i deliciosa.
Tomàquets verds fregits: una recepta de pel·lícula
Aquest plat tradicional del sud s'elabora amb tomàquets verds, que encara no han madurat, la qual cosa els dona una textura ferma i un sabor lleugerament àcid. Es cobreixen en una barreja de farina de blat de moro i pa ratllat, i es fregeixen fins a quedar daurats i cruixents. El resultat és un aperitiu o guarnició irresistiblement saborós.

Per preparar-lo necessitaràs tomàquets verds grans, farina de blat, pa ratllat o farina de blat de moro, un ou, llet, sal, pebre i oli per fregir. Primer, renta els tomàquets i talla'ls a rodanxes d'aproximadament un centímetre de gruix. Asseca'ls amb paper de cuina i assaona'ls amb sal i pebre. Després, en un plat col·loca la farina, en un altre recipient bat l'ou amb la llet i en un tercer plat barreja el pa ratllat o la farina de blat de moro amb una mica de sal. Arrebossa cada rodanxa de tomàquet passant-la primer per la farina, en acabant per la barreja d'ou i llet, i finalment pel pa ratllat o la farina de blat de moro, assegurant-te que quedin ben coberts. A continuació, escalfa abundant oli en una paella a foc mitjà-alt i fregeix els tomàquets en tandes fins que estiguin daurats i cruixents, aproximadament dos minuts per cada costat. Retira'ls i col·loca'ls sobre paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
És un clàssic del sud dels Estats Units que es va popularitzar amb la pel·lícula de 1991
Per servir, acompanya amb una salsa especial, com a maionesa d'all, salsa ranxera o simplement un toc de llimona. Si vols un extra de cruixent, pots utilitzar panko en lloc de pa ratllat. També pots afegir espècies com a pebre vermell fumat o all en pols a la barreja d'arrebossat per potenciar el sabor.

Ara que coneixes la recepta, és el moment de posar a prova les teves habilitats culinàries. Els tomàquets verds fregits no només són una delícia del sud, sinó també una part icònica de la cultura gastronòmica del cinema. Preparar-los a casa et permetrà gaudir d'un plat amb història, carregat de sabor i amb una textura única. A més, és una recepta versàtil que pots adaptar al teu gust, canviant l'arrebossat o tastant diferents salses. Qui sap? Pot ser que es converteixi en un dels teus aperitius favorits. Així que anima't, reuneix els ingredients i sorprèn els teus amics i familiars amb aquesta menja tan especial.