Importants cuiners de tot el món tornaran a reunir-se de nou del 18 al 20 de setembre a Andorra Taste, la trobada internacional de cuina d’alta muntanya. Ho faran al voltant del lema ‘Altitud versus Latitud'. Les dificultats que les zones de muntanya experimenten a causa de les condicions climàtiques són també compartides per altres àrees terrestres, com els països de les latituds més nòrdiques. Un nexe que portarà a cuiners com Carme Ruscalleda, Elena Arzak, Ricard Camarena, Raül Balam o David Yárnoz a compartir experiències i escenari amb, entre altres, els xefs nòrdics Christopher Haatuft, Filip Gemzell, Søren Selin o Albert Franch & Luka Balac.

Tercera edició del festival

Serà a la tercera edició d’Andorra Taste, la trobada que reivindica la cuina de muntanya com la que més aprofita i més valora els recursos de la natura, i en la que també seguirem comptant amb la presència de xefs d’altitud, com el francès Frédéric Molina, per seguir així visibilitzant la cuina d’alta muntanya a tot el món com un reducte d’autenticitat, d’arrelament amb el territori i de futur. A més la Trobada Internacional de Gastronomia d’Alta Muntanya, organitzat per Vocento Gastronomía-grup gsr i Andorra Turisme, pretén posar en valor la gastronomia andorrana, els seus productes autòctons i la seva influència gastronòmica. La tercera edició es tornarà a celebrar a la parròquia d’Escaldes-Engordany (patrocinador també d’Andorra Taste), on tindrà, de nou, una important agenda d’activitats populars a l’Andorra Taste Popular, que es duran a terme de divendres a diumenge (20, 21 i 22 de setembre) i que inclourà una programació especial per a nens.

Unes característiques que no han estat impediment perquè la cuina nòrdica s’hagi convertit en els últims anys en un referent mundial

Territori convidat

Després de dues edicions en què Andorra Taste s’ha agermanat amb altres territoris d’alta muntanya de diverses parts del món, en aquesta tercera edició es pretén obrir aquesta comunió de territoris a altres zones singulars a causa d'unes condicions climàtiques úniques i fins i tot extremes. És el cas de les latituds més nòrdiques, en les quals es troben països com Noruega, Suècia, Finlàndia o Dinamarca. Tots ells països que s’enfronten a temperatures fredes, canvis bruscos de clima i que disposen de poques hores de sol; factors, tots ells, que influeixen directament en els seus rebosts i en l’aprofitament que fan dels recursos naturals. Unes característiques que no han estat impediment perquè la cuina nòrdica s’hagi convertit en els últims anys en un referent mundial. 

Per conèixer millor la filosofia que impregna la cuina nòrdica, i establir connexions que permetin entendre realitats que fan assemblar-se a territoris a priori tan dispars, Andorra Taste comptarà amb la presència d’importants xefs de Suècia, Finlàndia, Noruega i Dinamarca. És el cas del biestrellat Søren Selin, xef a AOC (Copenhaguen, Dinamarca), qui a través de la seva cuina s’ha dedicat a destacar els sabors naturals dels productes danesos capturant l’essència de la temporada i la regió. El seu enfocament cap a la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient també es reflecteix en les seves pràctiques culinàries. A més, altres noms destacats de la regió, com Christopher Haatuft o Filip Gemzell també hi participaran.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!