Feta la llei, feta la trampa. Una expressió que s'ajusta a la perfecció al nostre país i és que sempre tothom busca petites escletxes allà on és impensable per sortir-se'n amb la seva. I, normalment, amb el mateix objectiu: fer més diners. Per no parlar de la consegüent acció no activa de tractar d'ignorar l'altra persona, en aquest cas els comensals dels bars i restaurants.
Evitar consumir més cervesa als bars
En un intent per maximitzar els seus guanys, els bars han desenvolupat estratègies per incentivar els clients a consumir més cervesa del previst. A través d'ofertes temptadores, sovint es creu que s'està obtenint una bona oferta, quan en realitat és el contrari. Un popular creador de contingut a TikTok ha revelat un d'aquests trucs que els bars no volen que coneguem. El vídeo en qüestió és protagonitzat per Las Finanzas de Jordi, un tiktoker enfocat en temes financers. Comença advertint els seus seguidors: "Això és el que els bars no volen que sàpigues". A continuació, recrea una escena típica als bars del país: un client demana quatre ampolletes de cervesa al cambrer.
Aquest li ofereix com a resposta una oferta d'una galleda de cinc al mateix preu. "Bé, doncs si tenim una ampolla més pel mateix preu, per descomptat, la galleda. Però, una cosa, no perdeu diners amb això?", exposa amb ironia, abans d'explicar el truc mitjançant la resposta del cambrer. "No, aquí hi ha la clau. Si sou quatre persones, però demaneu cinc ampolles, normalment a la segona ronda demanareu tres ampolles més per acompanyar la persona que s'ha quedat sola bevent", explica des del punt de vista hostaler. Sens dubte, una pràctica poc coneguda pel client, però que s'ha repetit en múltiples ocasions als bars del nostre país.
Una segona estratègia que segueixen els restauradors és que per les seves dimensions, moltes vegades no proporcionals a la capacitat de l'envàs, enganya la vista dels clients. És a dir, les famoses canyes, així com els dobles o els quintos, moltes vegades guarden més similituds de les que es podrien esperar. D'aquesta manera queda registrat als vídeos que usuaris de tot el planeta pugen a xarxes socials com a demostració que una copa més gran no sempre equival a més quantitat de cervesa. Encara que moltes persones així ho afirmin quan surten a prendre alguna cosa.
Per què ens agrada la cervesa freda?
Per als amants de la cervesa, com més freda estigui, millor. I és perquè freda té més gust d'alcohol que a temperatura ambient. El motiu té la seva resposta en la química, i és que la temperatura canvia en la forma com s'organitzen les molècules d'aigua i etanol que hi ha a l'interior de les begudes alcohòliques, i, per tant, altera el seu sabor. Amb la graduació de les begudes passa un fet semblant, ja que la química canvia en funció que la concentració d'alcohol creix. Així doncs, combinant les dues variables es pot optimitzar el sabor de la beguda. El nou descobriment químic s'ha publicat a la revista Matter, i detalla que la temperatura i la graduació de les begudes alcohòliques no és per casualitat, sinó que es busca aconseguir el millor gust en elles. Tanmateix, tot el coneixement popular acumulat encara no se sustenta en una base científica clara.