Les maduixes són una fruita deliciosa i nutritiva, però són notòriament peribles. Tanmateix, existeix un truc científic que pot ajudar a conservar-les fresques durant molt més temps a la nevera. Aquest mètode, basat en principis bàsics de química i microbiologia, involucra un simple rentat amb una solució de vinagre i aigua, seguit d'un assecatge i emmagatzemament adequats.

El truc per conservar les maduixes més temps

La raó principal per la qual les maduixes es fan malbé ràpidament és la presència de floridura i bacteris. Aquests microorganismes prosperen a les superfícies de les maduixes, especialment en condicions d'humitat. Aquí és on el vinagre entra en joc. El vinagre és àcid, i la seva acidesa és letal per a la majoria de les floridures i bacteris. En submergir les maduixes en una solució de vinagre i aigua, s'elimina una gran part d'aquests microorganismes, la qual cosa retarda significativament el procés de descomposició.

raghavendra mithare cdS0S11bGoo unsplash
Maduixes, una fruita típicament estiuenca / Foto: Unsplash

Existeix un truc científic que pot ajudar a conservar-les fresques durant molt més temps

Com aplicar aquest truc

  1. Preparació de la solució de vinagre: Barreja una part de vinagre blanc (o vinagre de poma) amb tres parts d'aigua. Aquesta proporció és suficient per ser efectiva sense deixar un sabor notable de vinagre en les maduixes.

  2. Rentat de les maduixes: Col·loca les maduixes en un colador i submergeix-les en la solució de vinagre durant uns 5 a 10 minuts. Mou les maduixes suaument per assegurar-te que totes estiguin en contacte amb la solució.

  3. Esbandida: Després del remull, esbandeix les maduixes amb aigua freda per eliminar qualsevol residu de vinagre. Això és important per assegurar-se que no quedi cap sabor àcid en la fruita.

  4. Assecatge: Aquest és un pas crucial. Col·loca les maduixes en una capa única sobre tovalloles de paper i eixuga-les acuradament. La humitat residual pot promoure el creixement de floridura, per la qual cosa és essencial que les maduixes estiguin completament seques abans d'emmagatzemar-les.

  5. Emmagatzemament: Col·loca les maduixes seques en un recipient folrat amb tovalloles de paper, i deixa la tapa lleugerament oberta o utilitza un recipient amb forats per permetre la circulació d'aire. Això evitarà l'acumulació d'humitat dins del recipient.

lucinda hershberger Sy7PpSzWy8Y unsplash
Les maduixes tenen multitud de possibilitats / Foto: Unsplash

En seguir aquests passos, les maduixes poden durar fins i tot una setmana o més a la nevera, en comparació amb només uns quants dies sense aquest tractament. L'ús del vinagre no només neteja les maduixes de possibles contaminants, sinó que també crea un ambient menys favorable per al creixement de floridura i bacteris.

Aquest truc científic és senzill i econòmic, utilitzant ingredients que la majoria de les persones ja tenen a casa. A més, és un mètode natural, evitant l'ús de conservants artificials. Implementar aquesta tècnica no només redueix el desaprofitament d'aliments, sinó que també assegura que puguis gaudir de maduixes fresques i delicioses per més temps. La pròxima vegada que compris maduixes, recorda aquest truc i prolonga la seva frescor amb l'ajuda del vinagre.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!