T'has trobat alguna vegada amb el dilema de comprar una gran quantitat de nectarines o préssecs, només per descobrir que comencen a deteriorar-se abans que puguis gaudir-los tots? Aquest problema comú té una solució científica sorprenentment simple que pot ajudar-te a conservar aquestes delicioses fruites per molt més temps.

Conservar les nectarines i els préssecs més temps

La clau està a comprendre el procés de maduració de les nectarines i els préssecs. Aquestes fruites produeixen naturalment etilè, una hormona gasosa que regula la seva maduració. Quan s'emmagatzemen en bosses de plàstic o en un ambient tancat, l'etilè s'acumula i accelera el procés de maduració, el que pot portar al fet que les fruites s'estovin i s'espatllin més ràpidament.

kelly neil EQLTtfMojZE unsplash
Arriba l'època de préssecs i nectarines / Foto: Unsplash

Per tant, quin és el truc científic per prolongar la vida útil de les nectarines i els préssecs? La resposta rau en el fet de controlar l'ambient que envolta les fruites per limitar la seva exposició a l'etilè. Primer, és important separar les nectarines i els préssecs d'altres fruites i col·locar-los en un lloc fresc i ben ventilat. Evita emmagatzemar-los en bosses de plàstic o contenidors tancats. Al seu lloc, opta per un recipient obert com una cistella o un colador que permeti la circulació d'aire al voltant de les fruites.

És important separar les nectarines i els préssecs d'altres fruites

A més, pots utilitzar un truc senzill per absorbir l'excés d'etilè. Col·loca un parell de tovalloles de paper arrugades en el fons del recipient on guardes les fruites. El paper absorbirà l'etilè, ajudant a alentir el procés de maduració i mantenint les nectarines i els préssecs frescos per més temps. Un altre mètode eficaç és refrigerar les fruites. Les baixes temperatures poden alentir el procés de maduració i ajudar a conservar la frescor de les nectarines i els préssecs. Tanmateix, és important tenir en compte que refrigerar aquestes fruites pot afectar el seu sabor i textura, per la qual cosa és millor consumir-les a temperatura ambient sempre que sigui possible.

rebecca lluna upqRGMhPUC0 unsplash
Existeixen diferents tipus de préssec / Foto: Unsplash

A més d'aquests trucs, és important revisar regularment les nectarines i els préssecs emmagatzemats i rebutjar qualsevol fruita que presenti signes de deteriorament. Això ajudarà a prevenir la propagació del deteriorament a altres fruites i assegurarà que en puguis gaudir durant més temps.

En resum, el truc científic per conservar les nectarines i els préssecs durant molt més temps es basa a controlar l'ambient d'emmagatzemament per limitar l'exposició a l'etilè i alentir el procés de maduració. Amb aquests simples consells, podràs gaudir de la frescor i el sabor d'aquestes delicioses fruites durant més temps.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!