En aquests últims anys, l'alvocat s'ha guanyat un lloc especial a les nostres cuines i també als nostres cors. Només cal veure com ha crescut el seu consum, però també la seva imatge. Des de mitjons, fins a quaderns o samarretes. Impossible resistir-se a la moda de l'alvocat fora i dins de la cuina. Part d'aquest èxit aclaparador recau en com de bons que estan. La seva textura cremosa, el seu sabor suau i la seva versatilitat el converteixen en un ingredient estrella en receptes que van des de torrades per a l'esmorzar fins a salses, amanides o fins i tot postres.
El truc per conservar els alvocats al seu punt durant setmanes
També les seves propietats nutricionals i els molts beneficis que ens aporten han ajudat el seu èxit, ja que estan classificats com a greixos bons, alguna cosa que, fins que l'alvocat va endinsar-se en les nostres vides, semblava reservat només a l'oli d'oliva.
Entre tants compliments, aquesta fruita té un inconvenient: com de difícil que és donar amb el seu punt de maduració perfecte i com de ràpid que es passen i es fan malbé. Aquest temps pot ser impredictible, i una vegada obert, sembla que dura només un sospir abans de rovellar-se. Però no et preocupis, perquè hi ha trucs senzills per conservar-lo fresc durant més temps i aprofitar-ho al màxim.
El truc per conservar l'alvocat en el seu punt durant setmanes consisteix en una cosa tan senzilla com guardar els teus alvocats en un recipient ple d'aigua i a la nevera
Això sí, alguns requereixen tants estris i saviesa que sembla que estiguem fent màgia negra. Per això, quan vaig escoltar aquest truc no em podia creure que pogués funcionar. És tan senzill com guardar els teus alvocats en un recipient ple d'aigua i a la nevera. Això sí, assegurant-te que la peça queda completament submergida i el recipient tancat. Així, un alvocat que era ja per consumir aguantarà entre quatre i cinc dies més en perfecte estat.
I si són durs?
Si en agafar una peça t'adones que és més dur del que creies, no en pateixis més perquè existeix una solució! I, a més, és tan ràpida com eficaç. Fa molta atenció, ja que només necessites ficar el tros que vols menjar al microones. El temps és un minut com a màxim, encara que sí que és veritat que depèn també de la quantitat, i ja tens la teva fruita perfecta per a l'amanida, la torrada o triturar-lo per a un ric guacamole. Ara ja no pots dir que no menges alvocats perquè no saps controlar els temps i mai no els agafes en el seu moment ideal. Només has de pensar amb què els combinaràs a partir d'ara. Bon profit!