Entre recepta i recepta, les paelles i les olles tenen molta activitat a la cuina. Per això, és molt important que les tractis correctament per assegurar-te que duren, no s'enganxen i continuen sent tan funcionals com sempre. Poques coses desesperen més que una paella on es queda tot enganxat. En la majoria d'ocasions, no és que la paella tingui molts anys i el seu desgast sigui inevitable, és que la tractes malament. Tant en el seu ús quan cuines, com en la seva posterior neteja, assecat i guardat. Tot importa. Això sí, són petits detalls que pots canviar i que no et portaran ni 5 minuts.

El millor truc per rentar les teves olles i paelles sense ratllar-les

Encara que es tingui cura, hi ha vegades que el menjar s'enganxa i la brutícia es fa impossible de treure. En aquests casos, recórrer a l'esponja d'acer és un error, ja que ratllarà la teva olla o paella per sempre.

La millor solució casolana per cuidar els teus productes és el bicarbonat de sodi. Gràcies a les seves propietats, el bicarbonat afluixarà la brutícia, desinfectarà les superfícies i farà que el greixum surti ràpidament.

Paelles 2 / Font: Unsplash

Per aplicar-lo només has de seguir aquests passos:

  1. Empolvorar bicarbonat de sodi a la superfície amb greixum.
  2. Agregar un rajolí d'aigua calenta.
  3. Deixar actuar durant 10 minuts.
  4. Refregar suaument amb una esponja.

El greixum sortirà amb molta facilitat i així les teves olles i paelles es mantindran impol·lutes.

I per a l'acer inoxidable?

L'acer inoxidable és propens a la descoloració i a les marques de cremades, la qual cosa és una pena perquè són molt brillants quan es compren noves. Tanmateix, si després d'un ús repetit les teves paelles tenen marques, pots aconseguir que semblin noves. Per descomptat, el millor és prevenir les marques des del principi.

Paelles / Font: Unsplash

L'acer inoxidable és propens a la descoloració i a les marques de cremades

Com netejar les taques de les paelles d'acer inoxidable:

  • Evita posar-les en remull si és possible, ja que el ferro que conté l'aigua de l'aixeta pot provocar òxid. Utilitza un fregall i sabó de cuina normal després d'utilitzar la teva olla.
  • Pots posar l'acer inoxidable al rentaplats, però si vols eliminar les taques, és millor fer-ho a mà. Elimina les marques netejant les teves olles i paelles amb un producte especial per a la neteja de paelles d'acer inoxidable
  • Neteja les teves paelles de seguida. El revestiment pot absorbir una mica de sabor, i si el menjar es deixa massa temps, totes les altres coses que cuinis en ella sabran a aquesta potent espècia.
  • Un altre consell útil? Per al menjar cremat, empolvora la superfície generosament amb bicarbonat de sodi, afegeix aigua i espera al punt d'ebullició. Això ajudarà a desprendre les partícules de menjar de la superfície.