La sensació d'estar tirat a la platja, sentint el so de les onades del mar i amb zero preocupacions és una de les coses que més ens agrada en la vida... Fins que ens ve la set! Moltes vegades, som previsors i portem alguna beguda de casa però, a vegades, ni la nevera no fa que es mantingui el fresca que ens agradaria. Per això volem proposar-te uns trucs perquè puguis gaudir d'una beguda refrescant, siguis on siguis i, el millor de tot, sense necessitat d'haver de carregar amb la nevera que de vegades pot arribar a resultar molt pesada.
Gel, aigua i sal
Segur que has anat a alguna festa en la qual hi havia una nevera petita amb gel per mantenir les begudes fredes, però sabies que si llances una mica de sal al recipient el resultat és molt més ràpid i efectiu? De fet, en menys de deu minuts les begudes seran perfectes per ser consumides. La proporció d'aigua i sal ha de ser com a mínim proporcional a una cullerada sopera de sal per bol d'aigua. Una vegada hagis llançat la sal, has de barrejar el gel i l'aigua removent tot i, d'aquesta manera, aconseguiràs que els gels es fonguin més de pressa per l'efecte de la sal, amb el que l'aigua baixarà ràpidament de temperatura i es congelarà.
En menys de deu minuts les begudes poden ser perfectes per ser consumides
Posar la meitat de la beguda congelada
Afegeixes la meitat de la teva beguda preferida en una ampolla, la poses al congelador i, abans de sortir, afegeixes la resta de la part líquida que t'havia sobrat.
Amb paper al congelador
L'opció més habitual i útil, encara que no comptem de molt temps per refredar les begudes, és introduir-les al frigorífic o el congelador. Segur que ho has fet més d'una vegada! Ara, prova d'embolicar l'ampolla en paper de cuina mullat de manera que quedi enganxat a l'ampolla o llauna. En introduir-la al congelador, es congelarà reduint a la meitat el temps necessari per refredar la beguda.
Aire comprimit en esprai
Aquests esprais són els que s'utilitzen per bufar i netejar alguns estris o fins i tot a l'alta cuina. Si posem l'esprai de cap per avall el contingut no sortirà, però expulsarà el gas a pressió que conté i que sol estar a temperatures sota zero. Si bufem la llauna després, podem arribar a congelar la beguda en pocs minuts.
Gel a l'ampolla
Si escollim una ampolla que contingui una boca ampla per afegir el gel, aconseguirem que les begudes tardin més temps a escalfar-se. Si no, també pots recórrer a una cosa que sembla evident, però moltes vegades cometem l'error de fer: Evita que l'ampolla rebi de forma directa els rajos de sol. Aquest consell és imprescindible per evitar que s'escalfi, així que no oblidis protegir-la del sol perquè mantingui una temperatura agradable.