Les xarxes socials no són perfectes i tenen la seva part negativa, però també una positiva que no només cal aplaudir, també celebrar. Encara que bé és cert que ens fan perdre moltes hores de la nostra vida, que ens roben la vista amb la seva llum blava i el temps amb aquest algoritme que t'enganxa i no et deixa anar, també cal reconèixer que són una font inesgotable de saviesa popular. Compartir l'última ganga que has trobat en rebaixes, el truc per maquillar-te com una professional o l'explicació psicològica a aquesta mania que té la teva parella és tan fàcil com anar movent el dit (la direcció depèn la xarxa social). I entre molta palla hi ha veritables joies. Vídeos reveladors que et solucionen un problema o que et donen la idea de la teva vida. En aquells moments és quan estimes amb totes les teves forces als qui ho van fer viral.

El truc viral de l'escuradents per esprémer llimona

En el meu cas, l'últim vídeo que m'ha canviat la vida ha estat el que explica com esprémer llimones amb un escuradents. Les llimones són un ingredient versàtil i ple de sabor que pot transformar qualsevol plat, des de begudes fins a postres i plats principals. El seu suc àcid i la seva closca aromàtica són eines culinàries poderoses que poden realçar el sabor, equilibrar la dolçor i afegir frescor a una àmplia varietat de receptes.

Llimona
Un truc per esprémer el suc del llimona / Foto: Pixabay

El truc viral consisteix a simplement clavar un escuradents per un dels extrems i estrènyer una mica perquè surti el suc. Fàcil, net i molt còmode. No necessites tacar un ganivet ni la placa de cocció. I, pot ser que el més important, el suc surt en la direcció que tu vols, no cap a tots els costats, incloses parets, samarretes i fins i tot ulls propers.

Que aixequi la mà qui mai no ha tirat una llimona seca de la seva nevera. Estic segura que ningú no té la mà alçada ara mateix. Que aquesta llimona que necessites per al rajolí que et demana la recepta o per preparar una amanida sempre acaba oblidada en un racó del frigorífic és part del dia a dia, però amb aquest truc això també es va acabar.

Plat amb llimona de l'Ada Parellada / Foto: Raquel Sánchez
Plat amb llimona de l'Ada Parellada / Foto: Raquel Sánchez

Tan sols és necessari clavar-lo per un dels extrems i estrènyer una mica perquè surti el suc. I, pot ser que el més important, el suc surt en la direcció que tu vols, no cap a tots els costats, incloses parets, samarretes i fins i tot ulls propers

Amb l'escuradents dins només extreus el suc necessari i és possible guardar-lo per a més endavant tan fàcil com deixar l'escuradents posat fins al següent ús. A més, estrenyent així és més fàcil treure més suc que esprement la mitja meitat oberta. Un altre truc que vaig aprendre fa un temps és perfecte per combinar-lo amb aquest. Es tracta de guardar les llimones en bosses de plàstic a la nevera perquè aguantin més temps. Encara que serà tan fàcil esprémer-lo que segur que no et duren gaire.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!