Obrir un pot de conserva pot semblar una tasca senzilla, però per a molts, especialment per a aquells amb força limitada a les mans, pot convertir-se en un desafiament frustrant. Tanmateix, existeix un truc genial que pot canviar la vida dels qui lluiten amb aquest problema. Aquest truc consisteix a entrellaçar els dits d'ambdues mans i aplicar una lleugera pressió amb el palmell. Encara que pot semblar una tècnica simple, la seva efectivitat rau en com distribueix la força i facilita el procés d'obertura del pot.

El truc consisteix a entrellaçar els dits d'ambdues mans i aplicar una lleugera pressió amb el palmell

La raó darrere d'aquest truc és la mecànica bàsica de la pressió i l'agafament. En entrellaçar els dits de les mans i pressionar amb la palma, es crea una força més uniforme i equilibrada al voltant de la tapa del pot. Aquest mètode aprofita la força d'ambdues mans de manera coordinada, la qual cosa pot ser especialment útil si un té problemes de força a les mans o pateix de condicions com l'artritis.

rob wicks BRbCU 8uGEQ unsplash
Pots oberts / Foto: Unsplash

Els passos a seguir

Primer, subjecta el pot, col·locant el pot de conserva en una superfície estable, com una taula o una placa de cocció. Assegura't que el pot estigui ben fix per evitar que llisqui mentre treballes a la tapa. Una vegada el tinguis, entrellaça els dits. Col·loca una mà sobre la tapa del pot i entrellaça els dits de l'altra mà amb els de la primera. Assegura't que els dits quedin bé ajustats i que el palmell de la mà estigui en contacte amb la tapa.

Amb les mans entrellaçades, aplica una pressió suau però ferma amb la palma. La combinació de la pressió i l'agafament uniforme ajuda a afluixar el segell de la tapa sense requerir un esforç excessiu.

Una vegada que hagis aplicat la pressió, intenta girar la tapa amb la mà lliure. En molts casos, la pressió aplicada amb la palma haurà afluixat el segell prou com perquè la tapa es giri fàcilment.

Aquest truc és útil no només per a aquells amb força limitada a les mans

Aquest truc és útil no només per a aquells amb força limitada a les mans, sinó també per a aquells que simplement desitgen una manera més eficient i menys desgastadora d'obrir pots. El mètode entrellaçat ajuda a evitar el lliscament i distribueix la força de manera més efectiva, la qual cosa pot ser una solució ràpida i pràctica a la cuina.

denise johnson CQpN2IdkSdA unsplash
Alguns pots poden ser un repte / Foto: Unsplash

A més, aquest truc no requereix eines especials ni equips addicionals; només les teves pròpies mans. És una tècnica accessible que pot ser apresa i utilitzada per qualsevol persona, i que pot fer una gran diferència en la facilitat amb què maneges les tasques diàries a la cuina.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!