Un truc inesperat per netejar les taules de tallar a la cuina, que ha sorprès molts, és utilitzar una nou. Encara que pugui semblar estrany, aquest petit fruit sec és un excel·lent aliat per eliminar taques i reparar esgarrapades a les superfícies de fusta. A continuació, t'expliquem com i per què funciona aquest truc, i com aplicar-lo correctament a la teva cuina.

Per què funciona la nou per netejar taules de tallar?

Les nous contenen olis naturals que poden nodrir i restaurar la fusta, la qual cosa les fa útils per netejar i mantenir les taules de tallar d'aquest material. Aquests olis penetren en la fusta, ajudant a dissimular ratllades i tornar-li la seva brillantor natural. A més, la textura de la nou actua com un abrasiu suau que ajuda a eliminar les taques superficials sense danyar la fusta.

Els olis naturals de la nou nodreixen la fusta / Foto: Unsplash
Els olis naturals de la nou nodreixen la fusta / Foto: Unsplash

Aquest truc no només és eficaç, sinó que també és ecològic. A diferència dels productes químics de neteja, les nous són una opció totalment natural i biodegradable. Això és especialment important quan es tracta de superfícies en contacte amb aliments, ja que s'eviten residus tòxics que puguin afectar la salut.

Com netejar la teva taula de tallar amb una nou

Per netejar una taula de tallar amb una nou, segueix aquests senzills passos: primer, parteix una nou per la meitat. L'ideal és utilitzar nous fresques, ja que contenen més olis naturals. Trenca la nou per la meitat perquè exposi la superfície interna, que és la que aplicaràs sobre la taula. Després, frega la nou sobre la taula. Utilitza la part interna de la nou per fregar suaument les àrees de la taula de tallar que estiguin tacades o ratllades. Fes moviments circulars, fent atenció a les marques i zones més desgastades.

Les nous són una opció totalment natural i biodegradable

A mesura que fregues, els olis de la nou penetraran en la fusta, eliminant taques i omplint les ratllades. Una vegada hagis cobert tota la taula amb els olis de la nou, deixa que reposi durant uns 15 a 20 minuts. Això permetrà que la fusta absorbeixi bé els olis, el que millorarà la seva aparença i durabilitat. Després del temps de repòs, utilitza un drap net o una tovallola de paper per eliminar l'excés d'oli. La teva taula de tallar s'hauria de veure notablement més neta, i les ratllades, molt menys visibles.

Fregarem la nou sobre la fusta / Foto: Unsplash
Fregarem la nou sobre la fusta / Foto: Unsplash

A més de netejar la fusta, aquest truc contribueix a prolongar la vida útil de les taules de tallar de fusta. Els olis de la nou actuen com un condicionador natural, evitant que la fusta es ressequi i esquerdi amb el temps. Així mateix, és una solució econòmica i accessible, ja que la majoria de les persones tenen nous a casa o poden adquirir-les fàcilment. Netejar la teva taula de tallar amb una nou és un truc sorprenentment eficaç que no només elimina taques i ratllades, sinó que també protegeix i nodreix la fusta de forma natural.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!