Evitar la inflor abdominal és una preocupació comuna per a moltes persones, i la Universitat d'Harvard ha investigat algunes tècniques per reduir aquest malestar. Entre les recomanacions més sorprenents destaca el truc de menjar amb escuradents, una pràctica que podria semblar peculiar, però que té fonaments que li donen suport. A més d'aquesta tècnica, hi ha altres claus importants que contribueixen a una digestió més eficient i a prevenir la molesta inflor.

Una preocupació habitual

El truc de menjar amb bastonets

Menjar amb bastonets obliga a les persones a prendre mossegades més petites i a mastegar lentament. Això promou una ingesta més pausada dels aliments, la qual cosa és clau per evitar la inflor. Quan es menja ràpid, es tendeix a empassar més aire, el que pot acumular gasos en el sistema digestiu i provocar aquesta incòmoda sensació d'inflor. Utilitzar escuradents, en canvi, obliga a prendre's més temps per mastegar adequadament cada mos, la qual cosa facilita la digestió. A més, en mastegar bé els aliments, s'ajuda a descompondre'ls millor abans que arribin a l'estómac, la qual cosa redueix la possibilitat de problemes digestius.

priscilla du preez y7PrYOwjItQ unsplash
Menjar amb bastonets / Foto: Unsplash

Menjar a poc a poc i evitar l'excés d'aire

Un altre dels consells d'Harvard per evitar la inflor abdominal és menjar a poc a poc i amb tranquil·litat. Quan es menja de manera precipitada, a més d'empassar aire, l'estómac no té prou temps per enviar senyals de sacietat al cervell, el que pot portar a menjar en excés. Aquest excés de menjar provoca que el sistema digestiu treballi més, la qual cosa sovint causa inflor.

D'altra banda, Harvard recomana evitar certs hàbits que incrementen la quantitat d'aire ingerit, com parlar molt mentre es menja, mastegar xiclet, o consumir begudes gasoses. Aquests comportaments poden augmentar la quantitat de gas a l'estómac, la qual cosa agreuja la inflor.

Harvard recomana evitar certs hàbits que incrementen la quantitat d'aire ingerit

Evitar aliments difícils de digerir

Harvard també suggereix fer atenció als aliments que tendeixen a ser difícils de digerir, com els aliments grassos, processats, i aquells rics en sucres artificials. Alguns carbohidrats complexos, com els que es troben en els llegums, poden generar gasos durant la seva digestió, el que també contribueix a la inflor. Tanmateix, no es tracta d'eliminar aquests aliments per complet, sinó de moderar el seu consum i combinar-los amb altres de més fàcils de digerir.

yoav farhi TRwU MgG1sQ unsplash
Els llegums poden ser difícils de digerir / Foto: Unsplash

El truc de menjar amb bastonets i la combinació d'una alimentació conscient, pausada i ben mastegada, juntament amb la moderació d'aliments difícils de digerir, són claus senzilles però efectives per combatre la inflor abdominal. Aquestes recomanacions, basades en investigacions d'Harvard, ens conviden a ser més conscients de com mengem per millorar la nostra digestió i benestar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!