Els nyoquis, aquest suau mos de massa de patata, farina i, de vegades, ou, són un plat italià estimat a tot el món. Tradicionalment cuits en aigua bullint fins que floten, aquests petits dúmpings poden presentar un desafiament: de vegades, queden gomosos en lloc de tenir una textura lleugera i delicada. Per evitar aquest problema i aconseguir nyoquis cruixents i perfectes, un truc eficaç és passar-los per la paella després de bullir-los. Aquí t'expliquem com fer-ho per obtenir una textura ideal i un sabor excepcional.

El truc perquè els nyoquis quedin cruixents

El primer pas per assegurar que els teus nyoquis no quedin gomosos és preparar-los amb la barreja adequada. Utilitza patates farinoses, com les Russet, i assegura't de coure-les fins que estiguin completament toves. Una vegada cuites, pela-les i fes un puré fi. Deixa refredar el puré abans de barrejar-lo amb farina i, si decideixes, una mica d'ou per ajudar a lligar la massa. La quantitat de farina ha de ser suficient perquè la massa es mantingui unida sense tornar-se massa seca, ja que massa farina pot fer que els nyoquis resultin densos i gomosos.

nils schirmer eNQo4Bo9qtQ unsplash
Nyoquis casolans / Foto: Unsplash

Forma els nyoquis amb les mans a petites boletes o cilindres i, si ho prefereixes, passa'ls per una forquilla per crear una clivella característica. Cuina els nyoquis en aigua bullint amb sal fins que pugin a la superfície, la qual cosa indica que estan cuits. Després, treu-los amb una escumadora i deixa'ls escórrer bé. Aquí és on entra el truc crucial: passar-los per la paella.

El truc del paella: textura perfecta

Una vegada que els nyoquis estan bullits i escorreguts, el següent pas és daurar-los en una paella. Escalfa una paella gran a foc mitjà-alt i afegeix una petita quantitat d'oli d'oliva o mantega. Quan l'oli sigui calent, però no fumejant, afegeix els nyoquis en una sola capa. És important no sobrecarregar la paella per permetre que cada nyoqui tingui contacte directe amb la superfície calenta.

Els nyoquis es poden preparar amb una varietat gairebé infinita de salses

Deixa que els nyoquis es daurin sense moure'ls massa, perquè formin una capa cruixent en la part exterior. Això generalment pren uns 3-4 minuts per costat. El resultat és un contrast encantador entre la textura exterior cruixent i l'interior suau i lleuger.

luke tokaryk 6G6mCgEeNpQ unsplash
Nyoquis amb tomàquet / Foto: Unsplash

Una vegada que els nyoquis siguin daurats i cruixents, retira'ls de la paella i col·loca'ls sobre paper absorbent per eliminar l'excés de greix. Pots servir-los amb una salsa de la teva elecció, com una simple salsa de mantega i sàlvia, o amb una salsa més elaborada de la teva preferència. Aquest mètode no només millora la textura dels nyoquis, sinó que també els dona un sabor addicional que complementa meravellosament qualsevol salsa. Per aconseguir nyoquis cruixents i no gomosos, el truc és passar-los per la paella després de coure'ls. Aquest senzill pas transforma la textura, afegint un toc daurat i cruixent que eleva el plat a un nivell superior.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!