És evident que als restaurants hi ha molts plats que són més bons que a casa; al cap i a la fi, els xefs i cuiners són professionals del menjar. Però també cal tenir en compte que com a casa no s'hi menja enlloc. El que segurament no sabies és que hi ha un truc que fan servir els restaurants perquè el seu menjar tingui un gust més bo que el que et fas a casa. El divulgador gastronòmic i influencer Diego Domínguez Almudévar n'explica totes les claus.

@diegodoal (publi) estos baos son tan blanditos que me quiero morir 🥹 y si encima van rellenos de cebolla caramelizada y las nuevas barritas de surimi teriyaki de @KRISSIA® , pues para qué queremos más!!! ✔️MASA * 380 g de harina * 35 g de azúcar * 3 g de levadura instantánea * 180 g de agua templada * 20 g de leche * 35 g de aceite #bao #baos #receta #recetafacil #recetas #recetasfaciles #comida #comer #cocina #cocinar ♬ sonido original - diegodoal

Un truc ben senzill

En Diego Domínguez, més conegut a les xarxes com a @diegodoal, explica a través dels seus vídeos alguns trucs de cuina per fer a casa que milloren molt les preparacions casolanes. En aquest cas, revela un dels trucs més senzills per aconseguir que el menjar que se serveix als restaurants tingui un gust més bo que el de casa. Es tracta de les reduccions. Caldos molt concentrats plens de sabor que s'afegeixen a les receptes per aconseguir un extra de sabor que marca la diferència entre un plat normal i un d'excel·lent. Per a fer-les, hauràs de fer un caldo normal i corrent i després reduir-lo molt.

Caldo a la nevera Foto Pixabay
És important deixar el caldo a la nevera. / Foto: Pixabay

Com aconseguir-ho

La gràcia d'aquesta salsa és que la pots fer amb restes de menjar que normalment llençaries, com els ossos de pollastre. El primer que has de fer és daurar-los al forn a màxima potència i posar-los en una olla amb aigua bullent juntament amb unes quantes verdures. Hauràs de deixar-ho almenys quatre hores, i fins a vuit hores si fas el caldo de vedella. Aquesta cocció et permetrà extraure el col·lagen dels ossos, una substància plena de sabor. Tota la cocció l'hauràs de fer amb la cassola tapada, excepte l'última hora, que hauràs de pujar el foc a mitjà-fort i destapar.

Si vols aconseguir un resultat digne de restaurant prepara la reducció que més t'agradi

És moment de colar-ho i deixar el líquid a la nevera tota la nit. L'endemà se t'haurà format una gelatina. De la part superior n'hauràs de retirar l'excés de greix i a continuació hauràs de reduir el caldo durant aproximadament una hora. Un cop ho tinguis, afegeix-hi sal i ja tindràs la reducció feta. La millor part d'aquest "condiment" o "salsa secreta" és que la pots congelar i tenir-la llesta per a quan vulguis. La pots fer servir sense res més, però una de les maneres com llueix més és afegint-hi un parell de daus de mantega; el greix en potencia molt el sabor.

Així que ja ho saps, si vols aconseguir un resultat digne de restaurant prepara la reducció que més t'agradi i enlluerna els teus amb plats al·lucinants que no sabran com has aconseguit fer.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!