Els espàrrecs verds són una de les hortalisses més boniques. El seu color i aquest final en forma de flor la converteix en la més reeixida de la fruiteria i fins i tot decora la teva cuina fins al moment de consumir-la. I és que, els espàrrecs no s'han de guardar a la nevera, és molt millor col·locar-los en un pot amb aigua sobre el marge. Sí, com si es tractés d'un gerro amb flors. Aquesta és la millor manera de conservar-los a casa, però saps com tallar-los? Són molts els que, després de passar-los per aigua, agafen el munt i tallen en sec la part més blanca. Això és un error i dels grassos.

Com tallar els espàrrecs

La nutricionista i estrella de les xarxes socials gràcies al seu compte en el qual comparteix trucs de nutrició i cuina, Júlia Farré, explica per què no tallar tots els espàrrecs junts amb un ganivet. "Cada espàrrec és únic i compta amb una part tendra i una altra de més fibrosa, que és la que es desfeia perquè és desagradable en menjar". Aquesta diferència no és igual en tots els espàrrecs, el mateix que no tots són igual d'alts o de gruixos.

Espàrrecs / Foto: Pixabay
Els espàrrecs verds són una de les hortalisses més boniques / Foto: Pixabay

"Per això, a l'hora de partir-los cal agafar-los d'un en un i doblegar-los. Amb aquesta pressió, el mateix espàrrec es partirà pel punt exacte", assenyala la nutricionista. Saber quin és aquest punt és fàcil, només cal exercir una mica de pressió i farà clic alhora que es parteix.

Elimino la part dura?

Si cuinarem els espàrrecs a la planxa o si seran part d'un remenat, la part dura i més blanca que s'ha partit se separa, però això no vol dir que l'hàgim de tirar. En ser més fibrosa, no sol ser gaire agradable en mastegar-la, però sí que dona molt gust d'un brou. O fins i tot a un puré de verdures, ja que en passar-lo per la batedora es trencarà aquesta fibra. Si no tens pensat cuinar-lo en el moment, pots anar guardant aquestes parts dures en una bossa i anar congelant. Així, quan les necessitis les tindràs llestes per utilitzar.

Espàrrecs / Foto: Pixabay
El truc definitiu per tallar bé els espàrrecs / Foto: Pixabay

Amb aquest truc segur que aconsegueixes gaudir més d'aquesta hortalissa que a més de ser boníssima, aporta nombrosos beneficis a la nostra salut. Així ens ho recorda la mateixa Júlia: "L'espàrrec és un aliment molt diürètic. Això vol dir que t'ajuda a rebaixar la tensió arterial i a eliminar la retenció de líquids perquè és un aliment molt baix en sal i ric en potassi". "També és un aliment baix en calories, per la qual cosa és l'estrella en moltes dietes d'aprimament", ens recorda la nutricionista junt en un moment en el qual la paraula dieta o règim s'escolten gairebé diàriament. Els espàrrecs encaixen perfectament, i més ara que saps com aprofitar-los al màxim.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!