Sí, tot i que no ho sembli, l'ou ferrat es considera una recepta. Però a més a més, tal com explica el nostre cuiner de confiança, l'Albert Vilas, "és un reconeixement a un plat que ha estat, és i seguirà per sempre present a totes les nostres llars". Amb independència de l'època viscuda, de les condicions socials i econòmiques i de l'evolució gastronòmica, parlem d'un plat que es perpetra a si mateix la nostra història (i a la del món sencer) perquè compte amb el nostre desig de gaudir-lo eternament. Al cap i a la fi, són els ous, un producte que la Terra ens ha ofert a tots i a totes, així, gratuïtament.

El truc per fer un ou ferrat sense tant d'oli

Es fa difícil conèixer alguna persona a qui no li agradi l'ou ferrat? Si en sabeu d'algú, pobre el que s'està perdent perquè hi ha pocs aliments que siguin tan complets, tan senzills de cuinar i que tan feliç ens fan com l'ou ferrat. Una elaboració molt ràpida, però, que inclou un entrebanc massa car. En ambdós sentits, precisament, ja que s'empra un excés d'oli en cuinar-lo i el preu de l'oli és força car.

Carbassa, formatge de cabra, bolets, ou ferrat i carxofa / Foto: Marc Ortín
L'ou ferrat en una recepta deliciosa / Foto: Marc Ortín

Des que llegeixis aquest article, ja no voldràs fer un ou ferrat d'una altra manera que no sigui aquesta. En primer lloc, el que has de fer és preparar un bol i posar-hi un rajolí d'oli d'oliva al fons, però poca quantitat. Trenca un ou i el poses a dins del bol. Sobretot amb molt de compte perquè no es trenqui. Oli, ou i què ens queda? Doncs un polsim de sal per donar-li més bon gust. L'últim pas en aquesta elaboració exprés saludable de l'ou ferrat és posar-lo al microones. Això sí, el bol cobert amb una tapa per no esquitxar ni embrutar l'interior de l'aparell. En només 45 segons a 800 W de potència ja tindràs l'ou ferrat llest per menjar i degustar-lo. Para atenció a l'hora de treure el bol del microones perquè cremarà i acompanya'l suaument al plat sense que es trenqui. Molt més ràpid i molt més saludable. Bon profit!

Dues maneres diferents de fer els ous ferrats en menys de seixanta segons

Un segon sistema que pots tenir en compte és el següent. Per preparar ous fregits al microones, escalfa un plat buit al microones durant 15 segons i després afegeix mitja cullerada de mantega o oli al plat tebi. Cobreix el plat de manera uniforme amb el greix perquè l'ou no s'enganxi, després trenca l'ou al plat i escalfa-ho al microones durant 45 segons. Si les clares no estan llestes, escalfa-ho al microones durant 15 segons més. Empolvora amb sal i pebre i serveix.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!