Les patates de bossa són l'snack preferit de molta gent. Hi ha les clàssiques de xurreria, però avui en dia en podem trobar de mil formes i sabors diferents: de pernil, ganxets, rodes, còctels variats, ondulades, de vinagre... n'hi ha de tota mena. Però si hi ha una cosa que totes tenen en comú -a banda de deixar-te els dits ben bruts- és que totes les bosses són un maldecap a l'hora de tancar-les. Si t'has quedat a mitges i t'han sobrat patates, aquest és el millor truc per tancar-les i guardar-les perquè no perdin ni un bri de sabor i textura.
El truc per tancar les bosses de patates
La manera més pràctica i habitual és fer servir una pinça. Arrugues una mica la part superior de la bossa i l'assegures amb una pinça, sigui d'estendre roba o de cuina. També es pot fer servir una goma de pollastre o qualsevol altra goma elàstica. Però quan no tens cap d'aquests estris a mà -imagina't que fas una excursió a la muntanya i t'has de guardar una bossa a mitges a la motxilla- la millor opció és tancar-la seguint el truc que explica aquest usuari a la xarxa social X (antic Twitter).
La clau és plegar la bossa sobre si mateixa. És a dir, fer els plecs correctes perquè quedi tancada i la puguis girar sense por que s'obri i sense la necessitat de cap estri extern.
Com plegar la bossa
Els passos per plegar la bossa correctament són els següents:
- Plega les dues puntes de la bossa tot formant un triangle; ben bé com si comencessis a fer un avió de paper.
- Dona la volta a la bossa.
- Fes tres plecs en horitzontal, tal com es mostra al vídeo.
- Treu les puntes de l'extrem de l'últim plec que has fet per deixar la bossa tancada del tot.
La manera com conservem els aliments és tant o més important que la qualitat que tenen
Com pots comprovar la tècnica per tancar la bossa és ben senzilla. Per aconseguir uns plecs perfectes, però, hauràs de practicar. I per molt que dominis la papiroflèxia de patates, les pinces o les gomes sempre seran una alternativa fàcil i ràpida que pots seguir utilitzant.
La manera com conservem els aliments és tant o més important que la qualitat que tenen. No serveix de res comprar les patates més bones del mercat si després les deixes a la intempèrie durant tot un dia i se t'acaben estovant. El mateix passa amb la carn, el peix, la verdura i qualsevol altre producte, sigui fresc o no Així doncs, tenir en compte com i quant de temps conserves les patates i els teus aliments és indispensable.