Les patates de bossa són l'snack preferit de molta gent. Hi ha les clàssiques de xurreria, però avui en dia en podem trobar de mil formes i sabors diferents: de pernil, ganxets, rodes, còctels variats, ondulades, de vinagre... n'hi ha de tota mena. Però si hi ha una cosa que totes tenen en comú -a banda de deixar-te els dits ben bruts- és que totes les bosses són un maldecap a l'hora de tancar-les. Si t'has quedat a mitges i t'han sobrat patates, aquest és el millor truc per tancar-les i guardar-les perquè no perdin ni un bri de sabor i textura.

El truc per tancar les bosses de patates

La manera més pràctica i habitual és fer servir una pinça. Arrugues una mica la part superior de la bossa i l'assegures amb una pinça, sigui d'estendre roba o de cuina. També es pot fer servir una goma de pollastre o qualsevol altra goma elàstica. Però quan no tens cap d'aquests estris a mà -imagina't que fas una excursió a la muntanya i t'has de guardar una bossa a mitges a la motxilla- la millor opció és tancar-la seguint el truc que explica aquest usuari a la xarxa social X (antic Twitter).

La clau és plegar la bossa sobre si mateixa. És a dir, fer els plecs correctes perquè quedi tancada i la puguis girar sense por que s'obri i sense la necessitat de cap estri extern. 

Com plegar la bossa

Els passos per plegar la bossa correctament són els següents:

  1. Plega les dues puntes de la bossa tot formant un triangle; ben bé com si comencessis a fer un avió de paper.
  2. Dona la volta a la bossa.
  3. Fes tres plecs en horitzontal, tal com es mostra al vídeo.
  4. Treu les puntes de l'extrem de l'últim plec que has fet per deixar la bossa tancada del tot.

La manera com conservem els aliments és tant o més important que la qualitat que tenen

Com pots comprovar la tècnica per tancar la bossa és ben senzilla. Per aconseguir uns plecs perfectes, però, hauràs de practicar. I per molt que dominis la papiroflèxia de patates, les pinces o les gomes sempre seran una alternativa fàcil i ràpida que pots seguir utilitzant.

La manera com conservem els aliments és tant o més important que la qualitat que tenen. No serveix de res comprar les patates més bones del mercat si després les deixes a la intempèrie durant tot un dia i se t'acaben estovant. El mateix passa amb la carn, el peix, la verdura i qualsevol altre producte, sigui fresc o no Així doncs, tenir en compte com i quant de temps conserves les patates i els teus aliments és indispensable.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!