Les verdures de l'horta de Catalunya són exquisides. Sempre que puguem és millor consumir productes de temporada, però també és cert que hi ha algunes hortalisses que són populars tot l'any. És el cas de l'albergínia, un dels ingredients principals de l'escalivada. Com que a casa de vegades és difícil cuinar-la perquè mai queda tan bona com a la brasa, el xef amb estrella Michelin Dani Garcia explica com podem rostir l'albergínia al microones en només 5 minuts.

Escalivada al microones en 5 minuts

El xef Dani Garcia té 3 estrelles Michelin, 2 al restaurant Smoked Room de Madrid i 1 al de Dubai. Un cuiner que brilla a l'alta cuina, però que també és un referent a les xarxes pels trucs de cuina casolana que difon a través del seu Instagram. Un dels últims consells del xef és com rostir l'albergínia a casa en només 5 minuts fent servir el microones. Una manera ideal de fer escalivada, però que també et servirà per preparar altres receptes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @comodani_es

El primer que has de fer és punxar l'albergínia perquè es cogui millor per dins i posar-la en un plat coberta amb film transparent. Prepara el microones a 1.000 watts de potència i posa-hi l'albergínia durant 5 minuts. Un cop cuita, amb compte de no cremar-te, l'hauràs de pelar. I un cop pelada, deixa-la refredar i talla-la a tires. En aquest punt ja tindràs l'albergínia a punt, llesta per incorporar-la a qualsevol recepta. Si vols fer escalivada, pots repetir el procés amb el pebrot, però si et ve de gust tastar una amanida nova, pots fer la recepta que proposa Dani García al vídeo: una amanida d'albergínia i kale amb salsa ponzu.

Una amanida diferent

Per fer aquesta amanida amb albergínia rostida necessitaràs, evidentment albergínia, col kale, salsa ponzu i sèsam blanc i negre. L'albergínia l'hauràs de fer seguint el mètode del microones. Un cop la tinguis, serà moment de fer la salsa. La ponzu és una salsa feta amb salsa de soja, suc de yuzu i vinagre d'arròs. Una combinació de sabors orientals molt umami i potent. El següent pas serà escaldar el kale. I ja posats a fer servir el microones, seguirem un mètode semblant al de l'albergínia.

Posa la col en un plat amb un raig d'aigua i cobreix-ho tot amb film transparent. Prepara el microones a 1.000 watts i cuina la kale durant 2 minuts. Un cop feta, és moment d'emplatar l'amanida. Col·loca unes fulles de kale a la base del plat i unes tires d'albergínia per sobre. Per amanir-ho, si vols, pots posar-hi oli, però de sal no en caldrà incorporar. La salsa ponzu és salada i quan la incorporem ja servirà com a saó. Per acabar-ho, una mica de sèsam blanc i un polsim de sèsam negre, i ja tindràs llesta una amanida d'albergínia rostida exquisida.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!